Αιχμές του Τι Τζέι Πάρκερ για τον αδερφό του, Τόνι Πάρκερ, αναφορικά με την  απομάκρυνσή του από την Βιλερμπάν

Τι Τζέι Πάρκερ

i

© IMAGO

Αιχμές του Τι Τζέι Πάρκερ για τον αδερφό του, Τόνι Πάρκερ, αναφορικά με την απομάκρυνσή του από την Βιλερμπάν

Μιχάλης Καλογήρου 13:10 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 17.10.2024

Ο πρώην προπονητής της Βιλερμπάν Τι Τζέι Πάρκερ, μίλησε στην Equipe περίπου έναν χρόνο μετά την απομάκρυνσή του από την ομάδα και άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κατάσταση ο αδερφός του και πρόεδρος της ομάδας.

Ο Τι Τζέι Πάρκερ απολύθηκε από τον πάγκο της Βιλερμπάν μετά από 11 χρόνια στον σύλλογο. Έναν χρόνο μετά, ο πλέον βοηθός προπονητή στην Μπάγερν Μονάχου, μίλησε στην Γαλλική Equipe για τον αδερφό του και πρόεδρο της ομάδας, Τόνι Πάρκερ και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κατάσταση. Μεταξύ άλλων, μίλησε και για την ταμπέλα που κουβαλά ως «ο αδερφός του Τόνι Πάρκερ» και την γενικότερη κατάσταση στην Βιλερμπάν την περσινή χρονιά.

Για την δουλειά στην Βιλερμπάν και την... ταμπέλα «ο αδερφός του Τόνι Πάρκερ»:

«Ήταν ένα νέο βήμα. Ήταν σημαντικό να ξαναρχίσω από κάπου. Δεν ήταν εύκολο να είσαι προπονητής στην Βιλερμπάν και να έχεις παράλληλα να διαχειριστείς την ταμπέλα «ο αδερφός του Τόνι Πάρκερ». Με αποκαλούσαν συνέχεια έτσι.

Μετά από τόσους τίτλους με την ομάδα, οι διακρίσεις θα έπρεπε να μιλούν από μόνες τους. Όμως δεν ήταν έτσι. Θεωρώ ότι άξιζα μεγαλύτερη αναγνώριση για όσα έκανα στην Βιλερμπάν».

Για τον τρόπο που απολύθηκε:

«Απογοητεύτηκα με τον τρόπο που έγιναν όλα. Το γνώριζα πως δεν υπογράφω για όλη μου την ζωή και πως στην προπονητική βρίσκεσαι πάντα σε αναμμένα κάρβουνα. Αλλά το να μην με κρατάει ενήμερο (ο Τόνι Πάρκερ, πρόεδρος της ομάδας), με πείραξε πολύ».

«Ετοιμαζόμουν για ένα παιχνίδι απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Δεν είχα ενημερωθεί για κάτι και μαθαίνω εκείνη την μέρα, από τα social media, ότι έχω απολυθεί. Ο Τόνι το αρνήθηκε. Μου είπε πως θα συνεχίσουμε ως έχει, αλλά την επόμενη μέρα είχαν όλα τελειώσει. Πως μπορείς να το κάνεις αυτό σε κάποιον που -εκτός από τους τίτλους- έχει δώσει την ζωή του για αυτή την ομάδα για 11 ολόκληρα χρόνια»;

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Για την σχέση του με τον αδερφό του:

«Δεν βρισκόμαστε και πολύ πλέον, αλλά έτσι είναι η ζωή. Εξάλλου, τα προγράμματά μας δεν το κάνουν εύκολο. Ο καθένας μας πήρε τον δρόμο του. Εκείνος προφανώς είναι πολύ απασχολημένος ως πρόεδρος της Βιλερμπάν, είναι παντού. Εγώ είμαι επίσης πολυάσχολος εδώ (στην Μπάγερν).Μιλάμε ακόμα κάποιες φορές. Αλλά προφανώς πολύ λιγότερο από όταν ήμουν στην ομάδα.

Μέτοχος ή όχι, ο Τόνι είναι ο πρόεδρος. Στο τέλος της μέρας είναι δική του απόφαση. Έτσι έχουν τα πράγματα και το αποδέχομαι».