Ανακοίνωσε τον Αϊζάια Τέιλορ η Ντουμπάι BC

Ο Αϊζάια Τέιλορ (δεξιά) σε στιγμιότυπο από αγώνα του στην Κίνα με τη φανέλα των Σάνξι Λουνγκς.

i

IMAGO / Xinhua

Ανακοίνωσε τον Αϊζάια Τέιλορ η Ντουμπάι BC

Νίκος Καλαμπάκας 16:50 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:51 - 19.09.2024

Στην Ντουμπάι BC θα συνεχίσει την καριέρα του ο γκαρντ από τις ΗΠΑ, Αϊζάια Τέιλορ.

Η Ντουμπάι BC σκοπεύει να ταράξει τα νερά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της στην ABA Liga, η ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αϊζάια Τέιλορ. Το Sportal σας είχε προϊδεάσει από το πρωί της Πέμπτης 19/9 ότι η ομάδα του Ντουμπάι κινείται να κλείσει τον παίκτη και λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση της απόκτησής του.

Ο νέος γκαρντ του συλλόγου την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Κίνας με τη φανέλα των Σάνξι Λουνγκς. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 12.4 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ μέσο όρο σε 46 αγώνες.

Ο Τέιλορ έχει εμπειρία τόσο από το ΝΒΑ, όσο και από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες των Χιούστον Ρόκετς και Ατλάντα Χοκς, ενώ στην Euroleague έχει αγωνιστεί με τις φανέλες των Αναντόλου Εφές και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Πριν να αγωνιστεί στην Euroleague είχε πάρει γεύση τόσο από το πρωτάθλημα του Ισραήλ όπου φόρεσε τη φανέλα της Μκάμπι Ρισόν, όσο και από αυτό της Ισπανίας αφού τη σεζόν 2021-22 είχε φορέσει τη φανέλα της Μούρθια.

Ο απόφοιτος του Κολεγίου του Τέξας (2013-2016) θα πλαισιώσει στην θέση «1» τους Νέιτ Μέισον και Θέρντι Ραβένα και θα συγκροτήσει την γραμμή των γκάρντ με τους Κλέμεν Πρέπελιτς, Αλέκσα Ουσκόκοβιτς, Ντανίλο Άντσουσιτς και Λέϊτον Χάμοντς.