Άιζακ Μπόνγκα: «Υπήρξε κάποιος που μου είπε να έρθω στην Παρτίζαν»
i

© imago

Άιζακ Μπόνγκα: «Υπήρξε κάποιος που μου είπε να έρθω στην Παρτίζαν»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:37 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 26.08.2024

Ο Γερμανός φόργουορντ, Άιζακ Μπόνγκα, δηλώνει έτοιμος για δράση με την Παρτίζαν και αποκαλύπτει ποιος ήταν αυτός που τον παρότρυνε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Στην περίπτωση του Άιζακ Μπόνγκα τα μαθηματικά δεν... βγαίνουν. Σχεδόν δεν επαληθεύονται. Είναι 24 ετών και έχει παίξει ήδη τέσσερις σεζόν στο NBA με τρεις διαφορετικές ομάδες: Λέικερς, Ουίζαρντς, Ράπτορς.

Από το 2022 βρίσκεται στο επίπεδο της Euroleague, μία ευκαιρία που καριέρας που του έδωσε η Μπάγερν Μονάχου με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δύο εγχώρια κύπελλα. Στο μεσοδιάστημα με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας, ως βασικό της μέλος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού απέτυχε να ανέβει στο βάθρο.

«Πετρούσεφ ή τίποτα»: Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα ξεκαθαρίζει...
EUROLEAGUE

09:50 - 26.08.2024

«Πετρούσεφ ή τίποτα»: Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα ξεκαθαρίζει...

Για μία ακόμα φορά ο επικεφαλής της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, μίλησε για τον Φιλίπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού και αυτή τη φορά είπε πως «αν δεν τον αφήσουν ελεύθερο, τότε σημαίνει ότι το ρόστερ μας έκλεισε».

Τώρα, ετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν με την Παρτίζαν και θεωρεί πως έκανε την καλύτερη επιλογή. «Δεν ήταν εύκολο να πάρω μία απόφαση. Είχα αρκετές προτάσεις όταν έμεινα ελεύθερος από την Μπάγερν και η αλήθεια είναι πως η Παρτίζαν ήταν μία από τις πρώτες ομάδες που με προσέγγισαν, αν όχι η πρώτη», είπε ο Μπόνγκα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σέρβικη Mozzart Sports.

Για να αποφασίσει όμως, σε ποια ομάδα θα πάει τον βοήθησε ο αρχηγός της Μπάγερν, Βλάντιμιρ Λούτσιτς. «Ήταν ο πρώτος που μίλησα μαζί του», παραδέχθηκε και θύμισε πως «ήμασταν συμπαίκτες για δύο χρόνια και είναι Σέρβος. Ξέρει καλά τα πράγματα και με παρότρυνε στο να επιλέξω την Πατρίζαν. Μου είπε για το πάθος των οπαδών τους και όλα όσα ξέρει. Τελικά, πήρα την απόφασή μου και πιστεύω ήταν η καλύτερη. Είμαι έτοιμος να ευχαριστηθώ την πορεία με τη νέα μου ομάδα και θεωρώ πως μπορώ να φέρω πολλά πράγματα στο παρκέ. Και στην επίθεση και στην άμυνα».

Γι' αυτό άλλωστε τον επέλεξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς ο Μπόνγκα είναι ένας πολυδιάστατος φόργουορντ, που πλέον έχει φτιάξει ένα πολύ αποτελεσματικό και συνεπές μακρινό σουτ, την ίδια ώρα που παραμένει προσηλωμένος και πολύ ενεργητικός στα αμυντικά του καθήκοντα.