Θλίψη στους Φοίνιξ Σανς - Πέθανε εμβληματική μορφή της ομάδας
i

©IMAGO / USA TODAY Network

Θλίψη στους Φοίνιξ Σανς - Πέθανε εμβληματική μορφή της ομάδας

Νίκος Καλαμπάκας 09:24 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 22.09.2024

Ο Αλ ΜακΚόι που ήταν ο άνθρωπος που για περισσότερο από μισό αιώνα μετάδιδε ραδιοφωνικά τους αγώνες των Σανς, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών.

Ο Αλ ΜακΚόι που για περισσότερο από μισό αιώνα ήταν η «ραδιοφωνική φωνή» των Φοίνιξ Σανς, άφησε την πνοή του σε ηλικία 91 ετών.

Το δυσάρεστο ανακοινώθηκε από την ίδια την ομάδα, αφού ο ΜακΚόι ήταν ο άνθρωπος που μετέδιδε τους αγώνες της στο ραδιόφωνο για περισσότερα από 50 χρόνια.

Πρώτη του μετάδοση ήταν τον Σεπτέμβριο του 1972, ενώ ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στο ράδιο στις 11 Μαΐου του 2023.

«Αυτή είναι μια θλιβερή ημέρα για την οικογένεια των Σανς», τόνισε σε δήλωσή του η μεγάλη δόξα της ομάδας, Τσαρλς Μπάρκλεϊ. «Αντιπροσώπευε όλες τις υπέροχες στιγμές των Σανς και του Φοίνιξ. Είχα την τιμή και την ευλογία να συνεργαστώ μαζί του και θα μου λείψει», πρόσθεσε.

Ο ΜακΚόι είναι μέλος του Ring of Honor του franchise και μέλος του 2009 στο Sports Hall of Fame της Αριζόνα. Κέρδισε επίσης το βραβείο Curt Gowdy Media Award από το Naismith Basketball Hall of Fame το 2007.

Από την πλευρά του ο Ντέβιν Μπούκερ τόνισε «Είχα το προνόμιο να μεταδίδει ο Αλ τις στιγμές στο παρκέ των πρώτων χρόνων της καριέρας μου. Στη δεύτερή μου σεζόν μπήκε στο Ring of Honor και τότε κατάλαβα πόσο σπουδαίος είναι. Κάποιες ιστορίες μας θα συνδέονται για πάντα και είμαι χαρούμενος για αυτό, θα μας λείψει».