Ο Πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας έχρησε τον Αλ Χόρφορντ... Ιππότη της νησιωτικής χώρας! (vid)

Ο Πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας έχρησε τον Αλ Χόρφορντ... Ιππότη της νησιωτικής χώρας! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:06 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 14.09.2024

Την υπέρτατη τιμή για κάθε Δομινικάνο δέχθηκε ο πρωταθλητής NBA, Αλ Χόρφοροντ, από τον πρόεδρο Λουίς Αμπιναδέρ, ο οποίος απένειμε στον σέντερ των Μπόστον Σέλτικς ένα παράσημο στο βαθμό του ιππότη που ποτέ κανένας αθλητής δεν είχε λάβει μέχρι τώρα...

Στις αποσκευές του είχε το Larry O'Brien Trophy, το τρόπαιο δηλαδή που κατέκτησαν οι Μπόστον Σέλτικς τον Ιούνιο, με το που επικράτησαν στους τελικούς του NBA των Ντάλας Μάβερικς.

Ο Αλ Χόρφορντ στην 17η σεζόν του στον «μαγικό πλανήτη» και σε ηλικία 38 ετών πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα και εκείνη τη στιγμή έγινε ο πρώτος παίκτης από την Δομινικανή Δημοκρατία κατάφερε κάτι τέτοιο!

Έτσι, ο Πρόεδρος της χώρας του, Λουίς Αμπιναδέρ, που καιρό τώρα ήθελε να τον τιμήσει τον Χόρφορντ για την προσφορά του στο έθνος -κυρίως μέσω της παρουσίας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έκρινε πως ήταν τώρα η κατάλληλη στιγμή. Μάλιστα επιφύλασσε στον πολύπειρο σέντερ και μία έκπληξη.

James Name Matters: Η πρώτη φανέλα του Μπρόνι στο NBA πωλήθηκε δέκα φορές πιο ακριβά από αυτή του Νο 1 στο Draft
NBA

08:33 - 14.09.2024

James Name Matters: Η πρώτη φανέλα του Μπρόνι στο NBA πωλήθηκε δέκα φορές πιο ακριβά από αυτή του Νο 1 στο Draft

Ο οίκος Sotheby's είχε την ιδέα να δημοπρατήσει φανέλες των φετινών rookies του NBA και το Νο 55 του Draft, που... τυχαίνει να είναι ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μπρόνι, απασχόλησε τους περισσότερους πλειοδότες. Για τη δική του φανέλα με το Νο 9 των Λέικερς προσφέρθηκε το ποσό των 38.000 δολαρίων, την ίδια ώρα που ο Ζακαρί Ρισασέ, Νο 1 από τους Χοκς, έφθασε με το ζόρι στα $3.360.

Δεν του πάρει απλώς, μία ανθοδέσμη και ένα αναμνηστικό για να του τα δώσει. Αποφάσισε, μαζί με τους συνεργάτες του, πως ο Αλ Χόρφορντ αξίζει έναν μεγαλύτερη τίτλο τιμής και του προσέφερε τον υπέρτατο της χώρας! Ελάχιστοι Δομινικάνοι έχουν βραβευθεί με το μετάλλιο ανδρείας που το ονομάζουν -βασισμένο στην ιστορία τους- ως παράσημο Αξίας των Ντουάρτε, Σάντσεθ και Μέλα (Order of Merit of Duarte, Sanchez, Mella) και κανείς άλλος αθλητής δεν έχει πάρει. Στην πραγματικότητα ο Χόρφορντ πλέον είναι Ιππότης της χώρας του!

«Γνώριζα ότι θα συναντούσα τον Πρόεδρο, αλλά δεν ήξερα ότι θα με τιμήσει σε τέτοιον βαθμό», είπε ο Χόρφορντ εμφανώς συγκινημένος. Και μπορεί ο προπονητής του Τζο Ματζούλα, ο οποίος ήταν μαζί του, να μην κατάλαβε ακριβώς τι σημαίνει αυτή η βράβευση για έναν Δομινικάνο, αλλά ο Χόρφοντ κατάλαβε.

«Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα και για την οικογένειά μου. Νοιώθω απίστευτη περηφάνια αυτή τη στιγμή. Είναι μία τρομερή μέρα για μένα», κατέληξε.