Τι γίνεται με τον Πίτερς μετά την επιστροφή του Βεζένκοφ

Πίτερς - Βεζένκοφ

i

© Intime

Τι γίνεται με τον Πίτερς μετά την επιστροφή του Βεζένκοφ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:14 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 05.07.2024

Η επικείμενη επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τον ρόλο άρα και το μέλλον του Πίτερς. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού, με τους Πειραιώτες να ετοιμάζονται να φέρουν ξανά στην Ελλάδα και το μεγάλο λιμάνι τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο προηγούμενος MVP της Ευρωλίγκα έρχεται ξανά στο σπίτι του, τον αγαπημένο του Ολυμπιακό, για να κάνει αυτό που δεν κατάφερε στην προηγούμενη θητεία του σε αυτό, να τον οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο ερχομός του βέβαια θα αλλάξει τα δεδομένα στο ρόστερ και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον Άλεκ Πίτερς.

Ο Αμερικανός πραγματοποίησε τρομερή σεζόν με τον Ολυμπιακό, καλύπτωντας σε μεγάλο βαθμό τους αριθμούς του Σάσα Βεζένκοφ. Τελείωσε τη χρονιά με 13.1 πόντους. Έχοντας 53.5% από το τρίποντο σε 40 ματς, ενώ είχε ακόμη 4.8 ριμπάουντ και 14.4 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Λογικό, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός τον ανανέωσε και λογικό που έχει σκοπό να τον κρατήσει και μετά την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ. Πώς θα γίνει όμως αυτό;

Ο Άλεκ Πίτερς αναμένεται να παίξει και στο «3», θέση στην οποία ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει αποκτήσει κάποιον άλλον και μέχρι στιγμής κάλυπτε κυρίως ο Κώστας Παπανικολάου, μαζί με τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Με το σύστημα του Ολυμπιακού η αδυναμία του Πίτερς με τη μπάλα στα χέρια δεν θα φανεί, καθώς μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν σουτέρ – δολοφόνο, που μπορεί να εκτελέσει άμεσα, στην πρώτη επαφή με τη μπάλα και με τρομερή ταχύτητα.

Η άμυνά του σαφώς μπορεί να είναι ένα ζήτημα, όμως ο Πίτερς έχει δείξει πως απέναντι σε ψηλά φόργουορντ μπορεί να τα βγάλει πέρα. Από εκεί και πέρα, σαφώς και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα βρει τον τρόπο ή αν προτιμάτε, τα… τρικ, για να τον προστατέψει.

Με Βεζένκοφ και Πίτερς στο ίδιο σχήμα, ο Ολυμπιακός θα έχει μόνιμη απειλή από το τρίποντο, κάτι που δεν είχε φέτος στον βαθμό που θα ήθελε, με το ρόστερ να είναι πλέον ξεκάθαρο πως αναβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο…