Από την Λιθουανία στο Μαυροβούνιο: Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο ανήκει πλέον στην ομάδα της Ποντγκόριτσα

Από την Λιθουανία στο Μαυροβούνιο: Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο ανήκει πλέον στην ομάδα της Ποντγκόριτσα

Sportal newsroom 13:18 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 17.08.2024

O 23χρονος Άλεξ Αντετοκούνμπο υπέγραψε στην Ποντγκόριτσα και θα συνεχίσει την καριέρα του στην δεύτερη κατηγορία του Μαυροβουνίου! Πλέον, από τη στιγμή που βρήκε ομάδα ο... βενιαμίν, μόνο ο μεγάλος εκ των Antetokounbros, Θανάσης, είναι ελεύθερος στην μεταγραφική αγορά.

Στα 23 του χρόνια ο μικρός της φαμίλιας των Αντετοκούνμπο, Άλεξ, θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μαυροβούνιο και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Ποντγκόριτσα στη δεύτερη κατηγορία (!) της Αδριατικής Λίγκας.

Ο νεαρός γκαρντ, ο οποίος πέρσι αποφάσισε να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εκεί όπου για τρία χρόνια... δοκίμασε την τύχη του στην G-League του NBA και εντάχθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην λιθουανική Μαζεϊκιάι, πλέον κάνει το επόμενο βήμα στην ευρωπαϊκή του πορεία με την ομάδα από την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πρόσκληση από τον Γκόραν Ντράγκιτς για το... πάρτι του Σλοβένου στη Λιουμπλιάνα - Ποιοι θα δώσουν το «παρών»
NBA

10:09 - 17.08.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πρόσκληση από τον Γκόραν Ντράγκιτς για το... πάρτι του Σλοβένου στη Λιουμπλιάνα - Ποιοι θα δώσουν το «παρών»

Στις 24 Αυγούστου, στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος το 2023 ανακοίνωσε το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας θα διοργανώσει έναν αγώνα-γιορτή και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει προσκληθεί, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παρευρεθεί. Ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και βετεράνοι σούπερ σταρς του παγκόσμιου μπάσκετ θα είναι εκεί!

Με την Μαζεϊκιάι ο Αντετοκούνμπο κατέγραψε στη στατιστική του 8,3 πόντους και 2,4 ριμπάουντ, αγωνιζόμενος για 15 λεπτά ανά αγώνα και τώρα θα μεταφέρει τη δράση του στην Ποντγκόριτσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η ισπανική Μούρθια με τη οποία αγωνίστηκε το 2020-2021, πριν φύγει για την Αμερική και αρχικά καταλήξει στο Τορόντο του Καναδά και αμέσως μετά στο Μιλγουόκι. Εκεί όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κυριαρχεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα, αλλά ο Άλεξ δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα των Μπακς. Περιορίστηκε στην παρουσία του με την θυγατρική τους ομάδα (Ουισκόνσιν Χερντ) στην αναπτυξιακή λίγκα του «μαγικού πλανήτη».

Πλέον, από τη στιγμή που και ο Άλεξ βρήκε ομάδα, ο Γιάννης είναι ο ηγέτης των Μπακς και ο Κώστας ανήκει στον Παναθηναϊκό, ο μόνος Anterokoubros που δεν έχει συμβόλαιο είναι ο Θανάσης. Έχει μείνει ελεύθερος από τα Ελάφια και δεν έχει κάποια συμφωνία έτοιμη, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται και στο στάδιο της αποθεραπείας του από τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα.