Ο Άλεξ Μουμπρού θα γίνει ο αντικαταστάτης του Γκόρντον Χέρμπερτ - Ο Ισπανός αναλαμβάνει την εθνική Γερμανίας!

Ο Άλεξ Μουμπρού θα γίνει ο αντικαταστάτης του Γκόρντον Χέρμπερτ - Ο Ισπανός αναλαμβάνει την εθνική Γερμανίας!

Γιώργος Γαβριλάκης 09:36 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 14.08.2024

Σε έναν Ισπανό έχουν αποφασίσει να εμπιστευτούν την εθνική ομάδα τους οι Γερμανοί και ο Άλεξ Μουμπρού είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει τη θέση του προπονητή, που κατείχε μέχρι τώρα ο Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ήταν δεδομένο από καιρό ότι ο Γκόρντον Χέρμπερτ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, διάκρισης ή μη στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Παρισιού, θα καθόταν για τελευταία φορά στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας.

Τα «Πάντσερ» εμφανίστηκαν στο Paris 2024 ως οι «χρυσοί» πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και τελικά έμειναν εκτός μεταλλίων, καθώς έχασαν στον ημιτελικό από την Γαλλία και στον «μικρό» τελικό από την Σερβία.

O Ντένις Σρούντερ έγινε... έξαλλος με την ομοσπονδία της Γερμανίας: «Είναι ντροπή!»
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:33 - 16.05.2024

O Ντένις Σρούντερ έγινε... έξαλλος με την ομοσπονδία της Γερμανίας: «Είναι ντροπή!»

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γερμανίας και NBAer, Ντένις Σρούντερ, διαφωνεί καθέτως και διαγωνίως με την απομάκρυνση του Γκόρντον Χέρμπερτ από τον πάγκο των «Πάντσερ» μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και εξηγεί τι θα έπρεπε να κάνει κανονικά η Ομοσπονδία.

Πλέον, αλλάζουν... σελίδα και στη θέση του Χέρμπερτ, ο οποίος παρεμπιπτόντως τη νέα σεζόν θα καθοδηγεί στην Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga και στην Euroleague, αναμένεται να τοποθετηθεί ο Άλεξ Μουμπρού.

Ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος αποχώρησε από την Βαλένθια, βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες στο... ταμείο ανεργίας. Η Γερμανική Ομοσπονδία όμως, είναι αποφασισμένη να τον βγάλει άμεσα από εκεί να του δώσει μία σπουδαία ευκαιρία. Το γεγονός ότι δεν δεσμεύεται με κάποιον σύλλογο αποτελεί πλεονέκτημα στον τρόπο που λειτουργεί και αποφασίζει η διοίκηση. Άλλωστε το γεγονός ότι τελείωσε η συνεργασία με τον Χέρμπερτ, έπαιξε ρόλο η θέλησή του να αναλάβει την Μπάγερν και να εστιάσει το ενδιαφέρον του πέραν από την εθνική ομάδα και σε κάποιον οργανισμό που ανήκει στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετμπολ.

Η Γερμανία πλέον, λογίζεται ως μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα. Ναι μεν δεν πήρε μετάλλιο στο Παρίσι, αλλά κατετάγη τέταρτη, ενώ φαίνεται πως στις υποδομές γίνεται σπουδαία δουλειά που θα διατηρήσει τη χώρα στην ελίτ. Άλλωστε, σχεδόν ταυτόχρονα με τη δράση στο Ολυμπιακό Τουρνούα, οι έφηβοι της Γερμανίας κατέκτησαν την κορυφή στο Eurobasket U18 που έγινε στην Σερβία.