Δύο ομάδες του NBA ενδιαφέρονται για τον Αβράμοβιτς - Μέχρι τις 20 Αυγούστου κρίνεται το μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας
i

© imago

Δύο ομάδες του NBA ενδιαφέρονται για τον Αβράμοβιτς - Μέχρι τις 20 Αυγούστου κρίνεται το μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Γιώργος Γαβριλάκης 14:33 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 17.08.2024

Με τις επιδόσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τη Σερβία, ο Αλέξα Αβράμοβιτς απασχόλησε το NBA και μάλιστα σέρβικο δημοσίευμα θεωρεί κατηγορηματικά πως «τη νέα σεζόν θα παίζει στους Χοκς ή τους Κλίπερς» και όχι στην ΤΣΣΚΑ με την οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο.

Ο ίδιος ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, είχε αποκαλύψει προ ημερών πως ο Αλέξα Αβράμοβιτς ναι μεν ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία συμφώνησε προσφάτως, αλλά μετά το Ολυμπιακό Τουρνουά και την παρουσία του στο Παρίσι (ειδικά στο ματς κόντρα στης ΗΠΑ) για τον 30χρονο Σέρβο γκαρντ άρχισαν να ενδιαφέρονται ομάδες του NBA.

Μάλιστα, ο Ραζνάτοβιτς είχε υπογραμμίσει έναν όρο του πελάτη του στο συμβόλαιό του με την ομάδα της Ρωσίας, που αφορά NBA out που λήγει στις 20 Αυγούστου. Μέχρι τότε θα πρέπει να μελετήσει τα δεδομένα και να πάρει αποφάσεις.

Το θέμα όμως, που έχει προκύψει αναπτύχθηκε στη Σερβία και μάλιστα το Οzon press αποκαλύπτει επικαλούμενο πηγές στο περιβάλλον του παίκτη που λένε πως «τη νέα σεζόν θα παίζει σίγουρα στο NBA και όχι στη Ρωσία», ενώ συγκεκριμένα αναφέρει δύο ομάδες: «Είτε στους Ατλάντα Χοκς», εκεί όπου αγωνίζεται ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, «είτε στους Λος Άντζελες Κλίπερς».

Ο Αλέξα Αβράμοβιτς στις αρχές του καλοκαιριού είχε αποδεσμευτεί από την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ήταν ελεύθερος για ένα διάστημα μέχρι που επέλεξε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τώρα έχει δημιουργηθεί η προοπτική του NBA, αλλά αν μέσα σε τρεις μέρες δεν του κατατεθεί πρόταση (με εγγυημένο συμβόλαιο) τότε δύσκολα θα πάρει το ρίσκο για το American Dream -που σε περιπτώσεις αντίστοιχες με τη δική του αρκετές φορές έχει εξελιχθεί ως... εφιάλτης. Ειδικά για παίκτες που προσεγγίζουν τα 30 χρόνια ή τα έχουν «πατήσει» όπως ο Σέρβος.