Οι Ισπανοί επιστρέφουν στην υπόθεση «Μπαλτσερόφσκι»: Η Μπασκόνια στη λίστα... αναμονής για τον σέντερ του Παναθηναϊκού
i

© imago

Οι Ισπανοί επιστρέφουν στην υπόθεση «Μπαλτσερόφσκι»: Η Μπασκόνια στη λίστα... αναμονής για τον σέντερ του Παναθηναϊκού

Γιώργος Γαβριλάκης 12:37 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 22.08.2024

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, ο κόουτς Πάμπλο Λάσο θέλει τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι στην Μπασκόνια. Αν ο Παναθηναϊκός ολοκληρώσει την μεταγραφή του Ομέρ Γιουρτσεβέν, τότε ο Πολωνός αναμένεται να διεκδικηθεί από τους Βάσκους, αλλά και από την Μάλαγα.

Πριν καν ο Παναθηναϊκός, μέσω δήλωσης του Εργκίν Αταμάν, ενημερώσει πως σκοπεύει να κρατήσει τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι και να του δώσει άλλη μία ευκαιρία, η Μάλαγα διεκδικούσε τον Πολωνό σέντερ. Είτε ως ελεύθερο (αν τον αποδέσμευαν οι «πράσινοι), είτε ως δανεικό. Πλέον, το ενδεχόμενο παραχώρησής του έχει γίνει ξανά ισχυρή πιθανότητα και αυτό το δεδομένο έχει να κάνει με την «εκκολαπτόμενη» μεταγραφή του Ομέρ Γιουρτσεβέν.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, βρίσκονται στο τελικό στάδιο της συμφωνίας τους με τον Τούρκο NBAer, πράγμα που σημαίνει ότι ο Μπαλτσερόφσκι χάνει τη... βαρύτητά του στο rotation και πιθανώς και τη θέση του στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς και συγκεκριμένα με δημοσίευμα της Encestando, πέραν από τη Μάλαγα, για τον 23χρονο παίκτη ύψους 216 εκατοστών, ενδιαφέρεται έντονα πλέον και η Μπασκόνια. Ο κόουτς Πάμπλο Λάσο θέλει να ενισχύσει την front line των Βάσκων και θεωρεί πως ο Μπαλτσερόφσκι μπορεί να αναβαθμίσει τη δυναμική κοντά στο καλάθι.

H πρώτη σεζόν του Μπαλτσερόφσκι στην Euroleague ολοκληρώθηκε με την πρώτη του κατάκτηση, αλλά στην πορεία μέχρι την κορυφή της διοργάνωσης ο ρόλος του ήταν περιορισμένος. Πήρε συμμετοχή σε 24 αγώνες, του εννέα ως μέλος της πρώτης πεντάδας, αλλά ο μέσος όρος χρόνος συμμετοχής του δεν έφθανε καν τα οκτώ λεπτά. Διάστημα στο οποίο προσέφερε 2,8 πόντους και 1,3 ριμπάουντ.