Δύο άτομα εκβίαζαν τον Σμάιλαγκιτς στο Βελιγράδι: Αυτός ήταν ο λόγος που εγκατέλειψε την Παρτίζαν

Δύο άτομα εκβίαζαν τον Σμάιλαγκιτς στο Βελιγράδι: Αυτός ήταν ο λόγος που εγκατέλειψε την Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 10:44 - 07.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 07.09.2024

Η επιλογή του Άλεν Σμάιλαγκιτς να αποχωρήσει από την Παρτίζαν και να πάρει μεταγραφή στη Ζαλγκίρις δεν έγινε να κάνει μόνο με αγωνιστικούς λόγους. Σέρβικο μέσο αποκαλύπτει πως ο 25χρονος στο Βελιγράδι έπεσε θύμα απάτης μισού εκατομμυρίου δολαρίων και έχει κάνει μήνυση σε δύο πρόσωπα που τον εκβίαζαν και προσπάθησαν να του... φάνε πολλά χρήματα.

Οταν ο Άλεν Σμάιλαγκιτς αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Σερβία και από το Βελιγράδι και την Παρτίζαν μετακόμισε στο Κάουνας για να γίνει παίκτης της Ζαλγκίρις, ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ είχε πει κάπως... αφηρημένα πως «ένας από τους λόγους που το έκανα ήταν γιατί στην πατρίδα μου συμβαίνουν κάποια παράξενα πράγματα». Δεν ήθελε όμως, ούτε να αναπτύξει την άποψή του και σε καμία περίπτωση να κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Μόνο που τώρα, λίγο καιρό μετά από τη μεταγραφή του, το σέρβικο μέσο «Nova» αποκάλυψε τον βασικότερο λόγο που ο 24χρονος πρώην NBAer, θέλησε να πάει όσο πιο μακριά από την πατρίδα του γίνεται!

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους Ζίκιτσα Μπάμποβιτς και Νεμπόισα Τοντόροβιτς, τον Αύγουστο του 2022, στο τέλος δηλαδή της δεύτερης σεζόν του με την Παρτίζαν που τον είχε αποκτήσει από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το καλοκαίρι του 2021, ο Σμάιλαγκιτς κατέθεσε ποινική δίωξη σε βάρος δύο ατόμων, κατηγορώντας τους για εκβιασμό και οικονομική απάτη.

Η περιπέτειά του είχε ξεκινήσει τη στιγμή που επέστρεψε στην Ευρώπη από την Αμερική. Τότε που μία εταιρία ονόματι Beko Basketball Kotez, που τελικά καμία σχέση δεν είχε με την ΚΚ Beko, την ομάδα των πρώιμων αθλητικών του χρόνων τον έπεισε να συνεργαστούν σε επίπεδο managment. Μόνο που η εν λόγω εταιρία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Nova ήταν απλώς μία βιτρίνα.

Ο Σμάιλαγκιτς της Ζαλγκίρις δείχνει σε όλους στο Κάουνας... τι ψάρια πιάνει! (vid)
EUROLEAGUE

15:37 - 24.08.2024

Ο Σμάιλαγκιτς της Ζαλγκίρις δείχνει σε όλους στο Κάουνας... τι ψάρια πιάνει! (vid)

Στο Κάουνας κατοικεί πλέον ο Άλεν Σμάιλαγκιτς, ο οποίος ξεκίνησε προετοιμασία με την Ζαλγκίρις, ενώ ταυτόχρονα έδειξε σε όλους στην ομάδα και μερικά εξωαγωνιστικά του χαρίσματα. Όπως για παράδειγμα το πόσο αποτελεσματικός είναι στο ψάρεμα!

Οι δύο εκπρόσωποί της πλέον είναι υπόλογοι τη δικαιοσύνη και στην πραγματικότητα κατηγορούνται από την πλευρά του Σμάιλαγκιτς για μία οικονομική απάτη. Κατά τη διάρκεια της «συνεργασίας» τους, η Beko Basketball Kotez δεν διεκδίκησε απλώς και παρανόμως χρηματική αμοιβή ύψους 525.000 δολαρίων από το... πουθενά, όταν ο παίκτης έφυγε από το NBA για την Παρτίζαν, αλλά τον εκβίαζαν κιόλας για να τους τα δώσει.

Δεν υπάρχει η πληροφορία αν τα πλήρωσε, «λυγίζοντας» στους εκβιασμούς, αλλά η δικηγόροι του Σμάιλαγκιτς υποστηρίζουν ότι πέραν από τους εκβιασμούς που από μόνοι τους είναι υπόθεση που πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη, η σύμβαση η ίδια της συνεργασίας με την εταιρία δεν έχει καμία νομική βάση. Προς το παρόν δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση και ο Σέρβος αθλητής περιμένει να μάθει που θα καταλήξει η υπόθεση, εξ αποστάσεως πλέον. Διότι, το Κάουνας τώρα είναι η πόλη του και εκεί προετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν με την Ζαλγκίρις και την τέταρτή του στην Euroleague.