Πέρασε από το Βερολίνο και άφησε στον... πάτο την Άλμπα η Βιλερμπάν

Πέρασε από το Βερολίνο και άφησε στον... πάτο την Άλμπα η Βιλερμπάν

Χρήστος Τσάλτας 23:00 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 14.08.2024

Στο ντέρμπι των ουραγών η Βιλερμπάν κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μία εκτός έδρας νίκη στην φετινή Euroleague, επικρατώντας της Άλμπα Βερολίνου με 73-68.

Η Βιλερμπάν βρίσκεται σε ανοδική πορεία και το επιβεβαίωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι. Η ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτζέκο αντιμετώπισε την Άλμπα, στο Βερολίνο και κατάφερε να φτάσει στη νίκη, ξεφεύγοντας από τον πάτο της βαθμολογίας, εκεί που πλέον βρίσκεται η ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλες. Αυτό γιατί η Άλμπα μετράει 1-7, την ώρα που η Βιλερμπάν ανέβηκα στο 2-6.

Ο Τιμοτέι Λουβαβού-Καμπαρό με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν το σημείο αναφοράς για την ομάδα του με τον Νάντο Ντε Κολό να ακολουθεί με 16 πόντους και 3 ριμνπάουντ, ενώ 10 πόνπους πρόσθεσε ο Πάρις Λι. Από την Άλμπα Βερολίνου ξεχώρισε ο Γιοχάνες Τίεμαν με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενω΄8 πόντους και 3 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Γιάνι Βέτζελ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ρυθμός των παικτών του Ποτζέκο ήταν πολύ καλός στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι Γάλλοι κατάφεραν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, με τον Λουβαβού Καμπαρό να αναλάμβάνει δράση και να δίνει λύσεις, μαζί με τον Πάρις Λι. Κάπως έτσι η Βιλερμπάν έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα της τάξεως των 15 πόντων για το 13-28. Η συνέχεια ήταν ανάλογη στο πρώτο μέρος, με την Άλμπα όμως να μπαίνει στο κλίμα. Ο Τόμας έδωσε σκορ, ο Στέρλινγκ Μπράουν ακολούθησε και η διαφορά μειώθηκε, όμως η Βιλερμπάν κράτησε τον έλεγχο, με τον Ντε Κολό να σκοράρει για το 33-43.

Η Άλμπα μπήκε στο κλίμα του αγώνα και έριξε... ξύλο στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Τίεμαν ανέλαβε δράση, ο Βέτζελ φώναξε παρών στην αναμέτρηση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το προβάδισμα να αλλάξει χέρια, με την Άλμπα να εστιάζει στην άμυνά της και να κρατάεισε χαμηλά επίπεδα τους Γάλλους για το 55-53. Η Βιλερμπάν όμως πάτησε γκάζι στην τέταρτη περίοδο. Ένα επί μέρους 2-12 με Λάιτι και Ντε Κολό έφερε το παιχνίδι στα μέτρρα της (57-65, 35'). Η Άλμπα αντέδρασε και με τον Μπράουν να αναλάμνβάνει δράση μείωσε (68-70, 39'). Μάλιστα οι Γερμανοί είχαν ευκαιρία για προσπέρασμα, αλλά το σουτ του Μπράουν βρήκε σίδερο, στα 16'' για το τέλος, με την Βιλερμπάν να τελειώνει το παιχνίδι, χάρη στον Λαιτι, για το τελικό 68-73.

MVP

O Τιμοτέι Λουβαβού Καμπαρό με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ έδωσε τον τόνο στην ομάδα του και την οδήγησε κε του ασφαλούς σε μια μεγάλη νίκη στο Βερολίνο.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το ξεκίνημα της Βιλερμπάν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Ποτζέκο πάτησε γκάζι με επί μέρους 2-12 και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, φτάνοντας στη νίκη μέσα στην Mercendes Benz Arena.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Άλμπα Βερολίνου ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει την Παρτίζαν (17/11) την ώρα που η Βιλερμπάν φιλοξενεί την ανεβασμένη Μπασκόνια στη Λιόν.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Μιλοβόγιε Γιόβτσιτς, Ιωάννης Φούφης, Αμίτ Μπάλακ.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 33-43, 55-53, 68-73.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα play by play

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Τετάρτης