Με στόχο την νίκη κόντρα στην Άλμπα και την παραμονή στην κορυφή ο Ολυμπιακός
i

Μπολομπόι και Λαρεντζάκης/ ©Intime

Με στόχο την νίκη κόντρα στην Άλμπα και την παραμονή στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:03 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 20.08.2024

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Άλμπα Βερολίνου απόψε (8/2, 21:00) στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν την νίκη για να παραμείνουν πρώτοι.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε με την Άλμπα Βερολίνου στην «Mercedes-Benz Arena» για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 16-7 και θέλει την νίκη προκειμένου να παραμείνει πρώτη. Από την άλλη η γερμανική ομάδα είναι ουραγός με ρεκόρ 6-17. 

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη ματς θα αγωνιστεί χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Άλεκ Πίτερς, που δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό τους. Τραυματίας παραμένει και ο Τζορτζ Πάπας. Σημαντική απουσία και για την Άλμπα, αφού θα λείψει ο Μαόντο Λο.

«Είναι μια ομάδα υψηλού ρυθμού. Παίζει το ίδιο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά να επιβάλλουμε τον δικό μας. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το κλίμα και αυτή τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία, του να είμαστε ένας για όλους και όλοι για έναν», δήλωσε για το αποψινό ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας

«Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Κυκλοφορούν πολύ καλά την μπάλα και παίζουν σπουδαίο μπάσκετ. Μου αρέσει να τους παρακολουθώ. Έχουν κι εκείνοι ένα παρόμοιο στυλ γρήγορου παιχνιδιού με το δικό μας, οπότε μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς», ήταν τα λόγια του Ισραέλ Γκονθάλεθ

Τέλος, ο Τόμας Ουόκαπ για την αποψινή αναμέτρηση ανέφερε: «Αυτό είναι το επίπεδο της Euroleague, που μια τόσο καλή ομάδα όπως η Άλμπα είναι τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα. Θα μπορούσαν να κερδίσουν κάποια ματς που κρίθηκαν στον πόντο. Οι διαφορές των ομάδων σε αυτή τη διοργάνωση είναι πολύ μικρές».