«Μπλόκο» της Άλμπα στον Ερυθρό Αστέρα

Άλμπα - Ερυθρός Αστέρας

i

Photo by Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

«Μπλόκο» της Άλμπα στον Ερυθρό Αστέρα

Νίκος Καλαμπάκας 23:03 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.08.2024

Την πέμπτη της νίκη στη φετινή Euroleague πήρε η Άλμπα, η οποία μέσα στο Βερολίνο επιβλήθηκε του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 89-80 , ρίχνοντας τους Σέρβους στο 9-14. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ματ Τόμας ο οποίος «εκτέλεσε» τους Σέρβους έξω από τα 6.75

Με κορυφαίο τον Ματ Τόμας που σημείωσε 19 πόντους η Άλμπα Βερολίνου επιβλήθηκε του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 89-80 και πήρε την 5η της νίκη στην Euroleague. 

Η εξέλιξη του αγώνα

H Άλμπα φάνηκε ότι ήθελε να πάρει το παιχνίδι από την 1η κιόλας περίοδο, αφού έπαιζε δυνατά προσπαθώντας να μηδενίσει τα ατού του Αστέρα. Χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς στη σύνθεσή τους οι Σέρβοι είχαν χάσει σε δημιουργία και δεν έβρισκαν εύκολα λύσεις προς το καλάθι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Γερμανοί να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα, κλείνοντας τελικά το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 2 πόντους (18-16).

Οι Γερμανοί πήραν αέρα βλέποντας ότι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν λίγο νωχελικοί και στη β' περίοδο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν τρομερή ενέργεια στο παρκέ και κατάφεραν να καθηλώσουν τους Σέρβους, κλείνοντας το ημίχρονο στο +15 (51-36).

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στην 3η περίοδο με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς και να διατηρούν την κυριαρχία τους, ανεβάζοντας παράλληλα τη διαφορά μέχρι τους 21 πόντους (65-44). Οι Γερμανοί δεν κατέβασαν ταχύτητα και στο 30' ήταν 18 πόντους μπροστά (72-54), δείχνοντας ότι έχουν καθαρίσει τον αγώνα.

Ο Ερυθρός Αστέρας ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο μείωσε τη διαφορά στους 5 πόντους (83-78) και... καρδιοχτύπησε τους γηπεδούχους οι οποίοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι απέναντι στη δυνατή άμυνα των Σέρβων. Ο αγώνας πλέον είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά με τους Σέρβους να πιστεύουν στην ανατροπή και τους Γερμανούς να δείχνουν σαστισμένοι από την αντεπίθεση που δέχθηκαν.

Με το σκορ στο 85-80 ο Μπλακ έχασε τρίποντο, η Άλμπα πήρε την μπάλα και ο Μπράουν με βολές έδωσε αέρα 7 πόντων στους γηπεδούχους, 25'' πριν τη λήξη. Ο Γκιεντράιτις αστόχησε σε τρίποντο και κάπως έτσι ο χρόνος κύλησε και η Άλμπα πήρε τη νίκη με σκορ 89-80,

MVP

Ο Ματ Τόμας έκανε ένα από τα καλύτερά του φετινά παιχνίδια και μαζί με τονβ Προξίντα ήταν οι παίκτες που έδωσαν ώθηση στην ομάδα του Γκονζάλεθ.

Το κλειδί του αγώνα

Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι του Αστέρα από την πρώτη κιόλας περίοδο και δεν άφησαν τους Σέρβους να πάρουν ανάσα. Η απουσία του Τεόντοσιτς αποδείχθηκε κομβική, αφού η ομάδα του Σφαιρόπουλου στερήθηκε δημιουργίας.

Η επόμενη αγωνιστική

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τη Βαλένθια ενώ η Άλμπα ταξιδεύει στον Πειραιά για να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Διαιτητές: Περούγα, Ρόσι και Πόρομπιτς

Δεκάλεπτα: 18-16, 51-36, 72-54, 89-80

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

🔴Sportal Euroleague Show με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός