Ασύλληπτο σουτ από τον Αμπάς - Το έβαλε πίσω από την... σέντρα! (vid)

Το σουτ του Αμπάς πίσω από την σέντρα στο Ντουμπάι-Ερυθρός Αστέρας (22/9/2024)

Ασύλληπτο σουτ από τον Αμπάς - Το έβαλε πίσω από την... σέντρα! (vid)

Απόστολος Μαυράκης 18:30 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:41 - 23.09.2024

Στον ιστορικό πρώτο επίσημο αγώνα της Dubai BC, ο Αβούντου Αμπάς έβαλε ένα... «κουφό» σουτ από μακρινή απόσταση στην εκπνοή της πρώτης περιόδου.

Η νεοσύστατη ομάδα Dubai BC κατέγραψε ονειρικό ντεμπούτο στην Αδριατική Λίγκα, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 86-84. Ο αγώνας αυτός διεξήχθη στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του εν λόγω πρωταθλήματος, όντας μάλιστα ο πρώτος επίσημος αγώνας στην ιστορία της ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι Άραβες, διένυσαν έναν πολύ ενδιαφέρον μεταγραφικό καλοκαίρι, συλλέγοντας παίκτες με εμπειρία όπως ο Νέιτ Μέισον, ο Λέον Ραντόσεβιτς, ο Κλέμεν Πρέπελιτς, ο Ντάβις Μπέρτανς και ο Αβούντου Αμπάς. Ο τελευταίος μάλιστα, προσέφερε ένα ξεχωριστό highlight στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου του αγώνα της ομάδας του κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Με λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα να απομένουν και με τον ίδιο να έχει κερδίσει την κατοχή για την ομάδα του, ο Αμπάς εξαπολύει ένα... τολμηρότατο σουτ πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Όσο το ρολόι μηδενίζει, η μπάλα συνεχίζει να «ταξιδεύει» στον αέρα και τελικά προσγειώνεται με απόλυτη ακρίβεια στο δίχτυ της μπασκέτας των Σέρβων.

Η κατάμεστη Coca-Cola Arena αμέσως σηκώθηκε στο πόδι και οι φίλοι της Dubai BC σε συνδυασμό με παίκτες της ομάδας δημιούργησαν ένα κλίμα... φιέστας. Ο Αμπάς ήταν πιο... σεμνός και ταπεινός στις κινήσεις του, καθώς έσπευσε να καθίσει γρήγορα στον πάγκο της ομάδας του.

Το πρώτο επίσημο δεκάλεπτο στην ιστορία της Dubai BC, είχε ήδη κλείσει με τον πιο ιδανικό τρόπο, με την διαφορά μάλιστα να γίνεται διψήφια υπέρ της ομάδας των Αραβικών Εμιράτων (28-16).

Για την ιστοριά, κορυφαίοι για την ομάδα του Ντουμπάι στον εν λόγω παιχνίδι ήταν οι Κλέμεν Πρέπελιτς των 16 πόντων και των 10 ασίστ, Αβούντου Αμπάς των 17 πόντων και των 3 κλεψιμάτων και Νέιτ Μέισον των 18 πόντων.

Από τον Ερυθρό ξεχώρισε ο Νίκολα Κάλινιτς των 16 πόντων, των 5 ριμπάουντ και των 3 κλεψιμάτων, ενώ επίσης διψήφιοι ήταν οι ΚάναανΜίτροβιτςΝέντοβιτς και Μίλερ-ΜακΙντάιρ, με 13, 12, 11 και 10 αντίστοιχα.