Αμπρίνες, Σατοράνσκι και Λαπροβίτολα οι νέοι αρχηγοί της Μπαρτσελόνα

Αμπρίνες, Σατοράνσκι και Λαπροβίτολα οι νέοι αρχηγοί της Μπαρτσελόνα

Χρήστος Τσάλτας 11:14 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 14.08.2024

Η Μπαρτσελόνα έχει μπει σε νέα εποχή και λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν παρουσίασε τους τρεις αρχηγούς της, που θα είναι οι Άλεξ Αμπρίνες, Τόμας Σατοράνσκι και Νίκολας Λαπροβίτολα.

Οι αλλαγές στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα ήταν πολλές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου μπήκε σε νέα εποχή, με τον Καταλανό προπονητή να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, διαδεχόμενος τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Την ίδια στιγμή, τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ είναι πολλά αυτό το καλοκαίρι, σε ένα καλοκαίρι που έφερε... λίφτινγκ στο ρόστερ της ομάδας. Ως εκ τούτου και οι αρχηγοί της ομάδας είναι τρεις παίκτες που που έχουν συνδεθεί έντονα με την ομάδα τα τελευταία χρόνια και θυμίζουν κάτι από το πρόσφατο παρελθόν της ομάδας, έχοντας βιώσει πολλές και έντονες στιγμές με την φανέλα των Μπλαουγκράνα.

Οι Άλεξ Αμπρίνες και Τόμας Σατοράνσκι, που μετρούν 2 περάσματα από τους «Μπλαουγκράνα» πήραν το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ωστόσο έλειπε ένας ακόμα παίκτης για να συμπληρώσει την τριάδα. Αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Νίκολας Λαπροβίτολα, με τον Αργεντινό γκαρντ να αποτελέι έναν από τους στυλοβάτες της ομάδας τα τελευταία χρόνια, όταν και πήρε μεταγραφή από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τρεις γκαρντ της ομάδας είναι οι αρχηγοί της νέας σεζόν, διαδεχόμενοι τους Νίκολα Μίροτιτς και Κόρι Χίγκινς, που ήταν οι δύο αρχηγοί των Καταλανών την περασμένη σεζόν, ωστόσο πλέον δεν μένουν στο Palau Blaugrana.