Στην Α1 Γυναικών ο Αμύντας

Στην Α1 Γυναικών ο Αμύντας

Νίκος Καλαμπάκας 09:28 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 05.06.2024

Ιστορική άνοδος για την ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Αμύντα που επικράτησε στους τελικούς της Α2 του Ιωνικού και πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.

Στην Α1 Γυναικών θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Αμύντας. Οι αθλήτριες της της Φρόσως Δρακάκη επικράτησαν του Ιωνικού σε τέσσερα ματς, αφού χρειάστηκε και μια επανάληψη για ένσταση που κατέθεσε η ομάδα της Νίκαιας και έγινε δεκτή από την Ομοσπονδία για πρώτη φορά στην Α2 Γυναικών.

Ο Αμύντας έσπασε την έδρα του Ιωνικού και κέρδισε το πρώτο ματς με σκορ 55-56 με τον Αμύντα να βάζει τρίποντο από αουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού .

Ο Ιωνικός έκανε ένσταση για την παίχτρια που έκανε τη πάσα( Παπαρδέλα Βασιλική ), στην αθλήτρια που έβαλε το τρίποντο, ότι πατάει εκτός γηπέδου και το ματς επαναλήφθηκε από την αρχή.

Στην επανάληψη του ματς ο Αμύντας «έσπασε» και πάλι την έδρα του Ιωνικού κερδίζοντας για ένα πόντο 59-60.

Στο ματς στην έδρα του Αμύντα κέρδισε ο Ιωνικός με σκορ 60-61.

Ο τελικός στις 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε και πάλι στην έδρα του Ιωνικού όπου ο Αμύντας κέρδισε με καλάθι της Βασιλικής Παπαρδέλα (της παίκτριας που πατούσε την γραμμή στο πρώτο ματς) σφραγίζοντας έτσι άνοδο της ομάδας στην Α1.

Tags: