Αναφορά του Παναθηναϊκού σε Πρωθυπουργό, ΔΕΑΒ κι όλες τις Aρχές για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού - Ζητά δύο εισαγγελείς

Αναφορά του Παναθηναϊκού σε Πρωθυπουργό, ΔΕΑΒ κι όλες τις Aρχές για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού - Ζητά δύο εισαγγελείς

Ηλίας Λαλιώτης 14:04 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 12.06.2024

Ισχυρά αστυνομικά μέτρα και παρουσία τουλάχιστον δύο ειαγγελέων ζητά ο Παναθηναϊκός AKTOR για τον αποψινό τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Με αναφορά-καταγγελία προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννη Βρούτση, την οποία κοινοποιεί στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, τη ΔΕΑΒ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ζητάει να ληφθούν έκτακτα μέτρα στον αποψινό τέταρτο τελικό της Basket League στο ΣΕΦ.

Αιτία αποτελεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός έπειτα από τη λήξη του Game 3 στο ΟΑΚΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ντροπή σας! Ραντεβού την Τετάρτη στο ΣΕΦ», την οποία θεωρεί το Τριφύλλι ως προσπάθεια στοχοποίησης των διαιτητών στο πρώτο σκέλος της (μιας και τα σχετικά ρεπορτάζ ανέφεραν πως η αναφορά ήταν ξεκάθαρα για τη διαιτησία) και προτροπή σε βία στο δεύτερο σκέλος της.

Στην αναφορά που κατέθεσαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης τονίζουν πως ανάλογες ανακοινώσεις στοχοποίησης έχουν βγει και στο παρελθόν από τους Πειραιώτες και κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ υπάρχει σχετική αναφορά και σε εναγκαλισμούς των ιδιοκτητών της ερυθρόλευκης ΚΑΕ με μέλη οργανωμένων συνδέσμων που φορούν μάσκες «full face».

Προσθέτουν, δε, πως αυτή η τακτική από την ΚΑΕ Ολυμπιακός υποκινεί πράξεις βίας και παραθέτουν συγκεκριμένα περιστατικά, όπως η οριστική διακοπή του τέταρτου τελικού τη σεζόν 2009-10, του τρίτου τελικού τη σεζόν 2012-13 και τα επεισόδια στον 5ο τελικό της σεζόν 2016-17 που δεν διεκόπη οριστικά με πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού.

Γι' αυτό και από την πράσινη ΚΑΕ ζητούν ισχυρά αστυνομικά μέτρα και δύο τουλάχιστον εισαγγελείς, ώστε να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των μελών της αποστολής της ομάδας.

🔴 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός post game LIVE από το ΣΕΦ για το Game 4 των τελικών