Ανακοινώθηκε το προπονητικό τιμ του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα

Ανακοινώθηκε το προπονητικό τιμ του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα

Γιώργος Γαβριλάκης 10:44 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 14.08.2024

O κόουτς της Λιμόζ, Ηλίας Καντζούρης, ο συνεργάτης του Γιώργος Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό, Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα είναι οι τρεις που θα πλαισιώσουν τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας των Ανδρών.

Ο Βασίλης Σπανούλης ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τη δράση του ως ο προπονητής της Εθνικής ομάδας. Είναι ο άνθρωπος που επέλεξε η ομοσπονδία για να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Ιτούδη και αυτό συνέβη λίγο μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ολοκληρώθηκε στη Μανίλα στις αρχές του Σεπτέμβρη. 

Τώρα, ήρθε η ώρα για να πλαισιωθεί με τους κατάλληλους συνεργάτες και η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους προπονητές που θα σταθούν στο πλευρό του. Ο προπονητής της Λιμόζ, Ηλίας Καντζούλης, θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του, ενώ ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος θα είναι οι άλλοι δύο βοηθοί. Ο πρώτος ανήκει στο τιμ του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος εργάζεται στην Ρωσία και στο πλευρό του Τσάβι Πασκουάλ για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. 

Επίσης, γυμναστής της εθνικής ομάδας θα είναι ο Ανδρέας Γκατζούλης, ο οποίος γνωρίζει τον Σπανούλης πάρα πολλά χρόνια, καθώς συνυπήρξαν στο Μαρούσι, αλλά και στον Ολυμπιακό.    

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Η Εθνική Ανδρών έχει εδώ και λίγο καιρό νέο προπονητή,  τον Βασίλη Σπανούλη και πλέον στελεχώνεται και το επιτελείο των συνεργατών του. Ο Ηλίας Καντζούρης, ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος θα είναι τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και ο Ανδρέας Γκατζούλης ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ομάδας.

Ο Ηλίας Καντζούρης είναι προπονητής της γαλλικής Λιμόζ και έχει διατελέσει και στο παρελθόν μέλος της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ανδρών, ως συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι το 2013 στο Ευρωμπάσκετ εκείνης της χρονιάς.

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος είναι συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό και είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ανδρών από το 2021, δίπλα στον Δημήτρη Ιτούδη στο Ευρωμπάσκετ 2021 και το Παγκόσμιο κύπελλο 2022.

Ιτούδης: «Η πρόσληψη του Σπανούλη στην Εθνική ήταν δική μου ιδέα»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

13:48 - 09.11.2023

Ιτούδης: «Η πρόσληψη του Σπανούλη στην Εθνική ήταν δική μου ιδέα»

Ο Δημήτρης Ιτούδης από τη Σερβία όπου βρίσκεται για το ματς της Φενέρμπαχτσε με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στο Meridian Sport και εξήγησε πως «η πρόσληψη του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα ήταν πολύ καλή κίνηση» και αποκάλυψε πως ήταν «δική μου ιδέα».

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος είναι συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και ήταν στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών το 2017, ως συνεργάτης του Κώστα Μίσσα στο Ευρωμπάσκετ εκείνης της χρονιάς. Εχει συμμετάσχει επίσης στα τεχνικά επιτελεία των Εθνικών U18 και U16.

Ο Ανδρέας Γκατζούλης είναι ο γυμναστής του Ολυμπιακού από το 2008, ενώ με τον Βασίλη Σπανούλη γνωρίζονται και συνεργάζονται από τη Λάρισα και μετά στο Μαρούσι. Σε Εθνική ομάδα έχει εργαστεί στην Κίνα, επί θητείας Παναγιώτη Γιαννάκη».

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

Tags: