Πήρε το θρίλερ και «σταμάτησε» την Βαλένθια η Εφές

Πήρε το θρίλερ και «σταμάτησε» την Βαλένθια η Εφές

Χρήστος Τσάλτας 22:32 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 14.08.2024

Σε ένα ντέρμπι... ολκής η Αναντολού Εφές κατάφερε να φτάσει στη νίκη (77-73) απέναντι στην Βαλένθια και να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί της ισπανικής ομάδας.

Έπειτα από 3 νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν η Αναντολού Εφές έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Βαλένθια. Η ομάδα του Ερντέμ Τσαν ήταν ψυχωμένη, βρήκε λύσεις και έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα, ανεβαίνοντας στο 2-2, την ώρα που η ισπανική ομάδα υποχώρησε στο 3-1, με το πέρας 4 αγωνιστικών στην Euroleague.

Ο Σέιν Λάρκιν μέτρησε 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ηγήθηκε της ομάδας του, με τους Ουίλ Κλάιμπερν και Ντάριους Τόμπσον να έχουν από 13 πόντους ο καθένας, ενώ 14 πόντους και 4 ασίστ πρόσθεσε ο Ροντερίγκ Μπομπουά. Από την Βαλένθια, οι 13 πόντοι του Νταμιέν Ινγκλες και οι 10 του Γιοσέπ Πουέρτο δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

Η ΕΞΕΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Βαλένθια προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα με τον Ντέιβις, όμως η Εφές κατάφερε να περιορίσει τους Ισπανούς και με τον Ουίλις να δίνει λύσεις πήρε τα ηνία. Οι παίκτες του Τσαν κράτησαν τον έλεγχο και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +3 για το 18-15.

Κλαβέρ και Γιόβιτς έγιανν παράγοντες στο παιχνίδι της ομάδας τους, με την Βαλένθια να έχει καλό ρυθμό στην επίθεση και να πραγματοποιεί το καλύτερο δεκάλεπτό της στην Πόλη. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ανατρέψουν την κατάσταση και να χτίσου προβάδισμα για το 38-40 του πρώτου ημιχρόνου.

Η Εφές έβγαλε αντίδραση, με τον Λάρκιν να παίρνει τα ηνία και τον Μπομπουά να γίνεται παράγοντας στο παιχνίδι της ομάδας του, επιθετικά. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Τσαν να βρει ρυθμό και να ανατρέψει το σκηνικό, με την άμυνα να είναι το κλειδί, για το 57-53, της τρίτης περιόδου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στην Πόλη, με την Εφές να κρατάει τον έλεγχο χάρη στην άμυνά της, αλλά και τον Λάρκιν (67-65, 37'). Η άμυνα παρέμενε αποτελεσματική, ο Ουίλις ακολούθησε τον Αμερικανό γκαρντ και η Εφές έφτασε στην δεύτερη νίκη της στη σεζόν, απέναντι στους Ισπανούς.

MVP

O Σέιν Λάρκιν με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα ήταν ο ηγέτης για την ομάδα του Ερντέμ Τσαν, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ για την ομάδα του.

Το κλειδί του αγώνα

Το κρύο αίμα που έδειξε η Εφές στο τελελυταίο λεπτό. Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, όχι μόνο βρήκε λύσεις από Λάρκιν και Ουίλις, αλλά στο τέλος κράτησε το πρπβάδισμα και έφτασε στη δεύτερη νίκη της στη σεζόν.

Διαιτητές:

Φερνάντο Ρότσα, Όλεγκ Λάτισεβς, Τόμας Μπισουέλ.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Αναντολού Εφές ταξιδεύει στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (26/10, 22:00), την ώρα που η Βαλένθια θα ταξιδέψει στο Κάουνας για να αντιμετωπίσει την Ζάλγκιρις (27/10, 20:00)

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-40, 57-53, 77-73.