Καθαρό προβάδισμα τίτλου για την Εφές, που «καθάρισε» την Καρσίγιακα

Καθαρό προβάδισμα τίτλου για την Εφές, που «καθάρισε» την Καρσίγιακα

Χρήστος Τσάλτας 22:08 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 14.08.2024

Σε περίπατο μετέτρεψε το Game 2 των τελικών του τουρκικού πρωταθλήματος η Αναντολού Εφές, που «σάρωσε» την Καρσίγιακα (85-68), κάνοντας το 2-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος.

Παράσταση... τίτλου από την Αναντολού Εφές στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος κόντρα στην Πίναρ Καρσίγιακα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου, είχε τον έλεγχο από την αρχή και με καταιγιστικό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο έφερε στα μέτρα της την αναμέτρηση, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των τελικών.

Οι παίκτες του Αταμάν έλεγξαν απόλυτα το τέμπο της αναμέτρησης, δεν άφησαν την Καρσίγιακα να γυρίσει το παιχνίδι και πλέον απέχουν μόλις μία νίκη από την επιστροφή στους τίτλους, έπειτα από την περσινή σεζόν, όταν και έχασαν το πρωτάθλημα από την Φενέρμπαχτσε.

Η Εφές κυριάρχησε και παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ουφούκ Σαρίτσα έλεγξε τον ρυθμό. Ο Αταμάν είδε την ομάδα του να έχει πολυφωνία στην επίθεση, βρίσκοντας πολλές λύσεις στην επίθεση σε κρίσιμα σημεία. Αυτή τη φορά η Εφές κυριάρχησε και δεν άφησε την ομάδα του Σαρίτσα να πλησιάσει περισσότερο στο σκορ, μετατρέποντας τον δεύτερο τελικό σε μονόλογο.

Ο Ελάιζα Μπράιαντ συνέχισε τις υψηλές πτήσεις, με τον Αμερικανό άσο να κάνει τα πάντα με 23 πόντους, 7/8 σουτ και 5 ριμπάουντ, ωστόσο δεν ήταν μόνος. Αυτό γιατί ο Αμάθ Εμπαγιέ ήταν καθοριστικός απέναντι στην πρώην ομάδα του. Ο Γάλλος φόργουορντ μέτρησε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Βασίλιε Μίσιτς, με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Σέρβο γκαρντ να κάνει τα πάντα στο παρκέ για την ομάδα του.

Στην απέναντι όχθη, η Καρσίγιακα περίμενε τα πάντα από τους Έρικ ΜακΚόλουμ (16π, 8ασ) και Βίτο Μπράουν (16π, 3ρ, 4τάπες), όμως πέραν των δύο παικτών δεν βρήκε άλλες λύσεις, με την Εφές να μπλοκάρει τα περισσότερα ατού της ομάδας από την Σμύρνη.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 43-35, 58-54, 85-68.