Το ολόγραμμα του Ντράζεν Πέτροβιτς που προκάλεσε συγκίνηση (vid)

Το ολόγραμμα του Ντράζεν Πέτροβιτς που προκάλεσε συγκίνηση (vid)

Απόστολος Μαυράκης 15:26 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 06.09.2024

Στο φιλικό που διεξήχθη στη μνήμη του «Μότσαρτ» του μπάσκετ, Ντράζεν Πέτροβιτς, ένα ολόγραμμα του ίδιου προκάλεσε ανατριχίλα στους παρευρισκόμενους.

Ο Ντράζεν Πέτροβιτς έχει χαραχθεί στην ιστορία του μπάσκετ ως ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες. Ο άδικος χαμός του στις 7 Ιουνίου του 1993 από τροχαίο «στοίχειωσε» και συνεχίζει να στοιχειώνει τον μπασκετικό κόσμο, με τον ίδιο να έχει μείνει ανεξίτηλα πλέον γραμμένος στην μνήμη κάθε μπασκετόφιλου.

Χτες μάλιστα έλαβε χώρα στο «Drazen Petrovic Hall» στο Ζάγκρεμπ αγώνας φιλικού χαρακτήρα στην μνήμη του. Στο συμβάν αυτό παρευρέθηκαν θρύλοι του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ όπως ο Ντίνο Ράτζα, ο Ζάρκο Πασπάλι και ο Τόνι Κούκοτς. Μάλιστα, υπήρξε και ελληνική εκπροσώπηση, με τους Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη να δηλώνουν το «παρών».

Κάποια στιγμή, τα φώτα χαμήλωσαν στο γήπεδο και εμφανίστηκε ένα ολόγραμμα του Πέτροβιτς, ο οποίος φαινόταν να κάνει ντρίπλες με μια μπάλα και έπειτα να φεύγει από το πλάνο αποχαιρετώντας τους 15.000 παρευρισκόμενους. Προφανώς και αυτό ήταν το highlight της βραδιάς, με το ολόγραμμα του Πέτροβιτς να δίνει την εντύπωση πως βρίσκεται και εκείνος εκεί, ενώ γνώρισε και την πλήρη αποθέωση από το κοινό.

Ο Πέτροβιτς λίγο πριν τον θάνατό του, είχε γίνει γνωστό και έχει πλέον επιβεβαιωθεί πως είχε ήδη «κλείσει» στον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, λόγω του μοιραίου γεγονότος, αυτό ποτέ δεν μπόρεσε να συμβεί. Στην φιλική αυτή αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός είχε τετραπλή εκπροσώπηση από τον Εργκίν Αταμάν, τον Ματίας Λεσόρ, τον Σάνι Μπετσίροβιτς και τον Δημήτρη Κοντό. Ακόμη, η ομάδα «Ντράζεν» είχε ως προπονητή και τον πρώην «πράσινο» Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στα του φιλικού, οι διεθνείς της Κροατίας αντιμετώπισαν την ομάδα «Ντράζεν», η οποία αποτελούταν από παίκτες όπως ο Λεσόρ, ο Σενγκέλια, ο Ομπστ και ο Ταβάρες. Οι δύο πρώτοι μάλιστα είχαν από 13 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ της team Drazen ήταν ο Μούσα με 19. Από την εθνική Κροατίας ο Χεζόνια έδωσε σόου με 36 πόντους, ενώ πέρα από εκείνον διψήφιοι ήταν και οι Γιορντάνο (16) και Κρούσλιν (15). Το τελικό σκορ έγραψε 110-107 υπέρ της Κροτίας, σε ένα χορταστικό ματς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!