Σε ελεύθερη πτώση η Μπασκόνια: Ήττα με απώλειες από την Ανδόρα

Ζοάν Πενιαρόγια, Μάρκους Χάουαρντ

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Σε ελεύθερη πτώση η Μπασκόνια: Ήττα με απώλειες από την Ανδόρα

Νίκος Καλαμπάκας 20:51 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 14.08.2024

Η Μπασκόνια δεν λέει να σηκώσει κεφάλι φέτος αφού γνώρισε μια ακόμα ήττα, αυτή τη φορά από την Ανδόρα η οποία επικράτησε με 85-68 εντός έδρας. Τραυματίστηκαν Χάουαρντ και Μονέκε όμως συνέχισαν να παίζουν αφού η ομάδα τους είχε ήδη τέσσερις απουσίες.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η Μπασκόνια η οποία ηττήθηκε στην έδρα της Ανδόρας για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ACB.

Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με σχετική άνεσh της Μπασκόνια με 85-68. Η βασκική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τέσσερις παίκτες τους, ενώ είχε και δύο τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Μάρκους Χάουαρντ.

Κορυφαίος της Ανδόρας ήταν ο Μάρκελ Σταρκς με 15 πόντους ενώ από την πλευρά της Μπασκόνια ξεχώρισε ο πρώην παίκτης των γηπεδούχων, Μίλερ με 16 πόντους.

Η Μπασκόνια έφτασε στο Πριγκιπάτο χωρίς τους τραυματίες Ντάνι Ντίεζ, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Χαλίφα Ντιόπ και Νίκο Μανιόν.

Στο πρώτο 10λεπτο όλα ήταν ισορροπημένα μέχρι τον τραυματισμό του Μάρκους Χάουαρντ 5:51 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Στο τέλος του, η Ανδόρα προηγήθηκε με 18-10.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Μονέκε αποσύρθηκε από το παρκέ κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων. Η Ανδόρα κυριάρχησε και ένα τρίποντο του Ζαν Μοντέρο έκανε το σκορ 28-18 με 4.32 να απομένουν πριν το ημίχρονο. Ο Μάρκους Χάουαρντ επέστρεψε στο γήπεδο, αλλά κουτσαίνοντας. Το ίδιο έκανε και ο Μονέκε όμως δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί.

Η Μπασκόνια προσπάθησε να αντιστρέψει την κατάσταση όμως το έργο των παικτών του Πεναρόγια ήταν αρκετά δύσκολο με αποτέλεσμα να ηττηθεί εύκολα με 85-68.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου περιέγραψε τις στιγμές διάσωσης του παιδιού με αυτισμό: «Φύγετε όλοι από γύρω μου – Μην τα βάζετε με τους γονείς»
ΜΠΑΣΚΕΤ

19:59 - 29.10.2023

Ο Δημήτρης Παπανικολάου περιέγραψε τις στιγμές διάσωσης του παιδιού με αυτισμό: «Φύγετε όλοι από γύρω μου – Μην τα βάζετε με τους γονείς»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό που είχε να κάνει με το παιδί που έπαθε κρίση στη μέση του δρόμου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 29/10:

Μανρέσα - Γρανάδα 90-84

Ρεάλ Μαδρίτης - Παλένθια 91-68

Μπιλμπάο - Τενερίφη 93-94 (στην παράταση)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 19.30