Απίθανα πράγματα στη Σερβία: Οι εθνικές εφήβων Πολωνίας και Τουρκίας έκαναν μποϊκοτάζ σε αγώνα!

Απίθανα πράγματα στη Σερβία: Οι εθνικές εφήβων Πολωνίας και Τουρκίας έκαναν μποϊκοτάζ σε αγώνα!

Χρήστος Τσάλτας 22:57 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 14.08.2024

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στο φινάλε του αγώνα της Πολωνίας με την Τουρκία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στη Σερβία, με τις δύο ομάδες να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες του αγώνα.

Η πρώτη μέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 της Σερβίας είχε αρκετά απρόοπτα και οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Η δυνατή βροχή που έπληξε τη Νις δημιούργησε ταραχή, αλλά και διακοπές σε αγώνες, καθώς το και στα δύο γήπεδα δημιουργήθηκε πρόβλημα στη διεξαγωγή των αναμετρήσεων, καθώς το παρκέ γέμισε νερά.

Αυτό που συνέβη ωστόσο στο παιχνίδι της Πολωνίας με την Τουρκία, στο Mika Antic Sports Hall δεν έχει προηγούμενο. Διότι οι παίκτες των δύο ομάδων διαμαρτυρήθηκαν με την στάση τους για τις συνθήκες που υπήρχαν.

Στο Νις ξέσπασε δυνατή βροχή, κάνοντας ολισθηρό το παρκέ. Την ίδια ώρα δεν υπήρχε air condition στο γήπεδο και οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ώστε οι παίκτες των δύο ομάδων να αγωνιστούν. Έτσι το φινάλε του αγώνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως... παρωδία.

Αυτό γιατί οι δύο ομάδες αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που συνάντησαν στο γήπεδο. Κάτι το οποίο καταγράφηκε από τις κάμερες και αναμφίβολα δημιουργεί προβληματισμό στους διοργανωτές, σε ένα τουρνουά στο οποίο ουκ ολίγα αστέρια του «αύριο» βρίσκονται σε αυτό.

Ανάλογη κατάσταση συνέβη και στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Ιταλία, καθώς υπήρξε διακοπή που κράτησε παραπάνω από μισή ώρα μέχρι να καθαριστεί το παρκέ. Από την οροφή του γηπέδου έσταζαν νερά, λόγω της βροχόπτωσης στην σερβική πόλη, δημιουργώντας αναταραχή στην αναμέτρηση. Η »γαλανόλευκη» βρισκόταν πίσω στο σκορ με 15-24 σε εκείνο το σημείο, ωστόσο με ανατροπή διαρκείας κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 88-83 και να μπει με το δεξί στο τουρνουά.

Οι διοργανωτές ωστόσο θα έχουν αρκετά πράγματα για να ασχοληθούν, όσον αφορά την οργάνωση των αγώνων...

Tags: