Απίθανο: Ένας διαιτητής αγνόησε τη χειραψία του Ουεμπανιαμά (vid)
i

©printscreen

Απίθανο: Ένας διαιτητής αγνόησε τη χειραψία του Ουεμπανιαμά (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:20 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 14.08.2024

Ο δεύτερος αγώνας του Βίκτορ Ουεμπανιαμά στο Summer League του NBA άφησε μια περίεργη σκηνή με έναν από τους διαιτητές στην αναμέτρηση των Σαν Αντόνιο Σπερς κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Η εποχή του Βίκτορ Ουεμπανιαμά στο Σαν Αντόνιο και τους Σπερς έχει ξεκινήσει. Ο χαρισματικός Γάλλος διεθνής επιλέχθηκε στο νο.1 της διαδικασίας του NBA Dtaft, με τα «σπιρούνια» να θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους γύρω από τον Wemby, για τον οποίο οι συστάσεις είναι οι καλύτερες δυνατές. 

Ένας παίκτης με τις δικές του δυνατότητες και ικανότητες εμφανίζεται μια φορά στα 20-30 χρόνια, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στην Αμερική. Αλλά και στο Σαν Αντόνιο, καθώς έσπευσαν να τον επιλέξουν στο νο.1, έχοντας κερδίσει την πρώτη επιλογή μέσω του NBA Draft Lottery. 

Ο Γάλλος άσος από μικρός είχε εκφράσει το θαυμασμό του για τους Σπερς, ελέω Τόνι Πάρκερ και πλέον θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τη γαλλική παράδοση στο Τέξας.

Η άφιξη του Βίκτορ Ουεμπανιαμά στο Summer League του Λας Βέγκας δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Στο πρώτο του παιχνίδι με τους Σπερς έμεινε σε μονοψήφια επίπεδα αφού ήταν ιδιαίτερα άστοχος στην πρώτη του συμμετοχή κόντρα στους Σάρλοτ Χόρνετς. 

Ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά στο δεύτερο παιχνίδι του στο Summer League του Λας Βέγκας έβαλε 27 πόντους και κατέβασε 12 ριμπάουντ στο δεύτερο ματς των Σπερς στο καλοκαιρινό τουρνουά, όμως η ομάδα του Σαν Αντόνιο ενημέρωσε πως το No 1 του φετινού Draft δεν θα παίξει στα επόμενα φιλικά προετοιμασίας που θα γίνουν στην πόλη της Νεβάδα. 

Μάλιστα λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του δεύτερου αγώνα του στο καλοκαιρινό τουρνουά του NBA, μια φωτογραφία του είχε ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου. Πριν από την εναρκτήρια ενημέρωση, και όπως συνηθίζεται περισσότερο στην Ευρώπη παρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ουεμπανιαμά πήγε να χαιρετήσει τους διαιτητές αυτοπροσώπως. 

Βίκτορ Ουεμπανιαμά: Το next big thing του παγκοσμίου μπάσκετ ετοιμάζεται να κατακτήσει το ΝΒΑ
NBA

13:54 - 23.06.2023

Βίκτορ Ουεμπανιαμά: Το next big thing του παγκοσμίου μπάσκετ ετοιμάζεται να κατακτήσει το ΝΒΑ

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς τον επέλεξαν στο νο.1 της διαδικασίας. Ήταν μια απόλυτα αναμενόμενη επιλογή. Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά έχει «τρελάνει» τις ΗΠΑ, πριν καν πατήσει το πόδι του στα παρκέ του ΝΒΑ και πλέον ετοιμάζεται να κατατήσει την κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Ο πρώτος αντέδρασε κανονικά, σφίγγοντας το τεράστιο χέρι που του άπλωσε ο Γάλλος σταρ. Ωστόσο, ο δεύτερος διαιτητής έμεινε βυθισμένος στις σκέψεις του την ώρα που ο άλλοτε παίκτης της Βιλερμπάν περίμενε έναν χαιρετισμό που, τουλάχιστον από ότι απαθανάτισε η κάμερα, δεν κατέληξε.