Απίθανο... κάζο για την Αρμάνι, εκπληκτική ανατροπή και νίκη για τη Ζάλγκιρις στο Μιλάνο από το -27

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Απίθανο... κάζο για την Αρμάνι, εκπληκτική ανατροπή και νίκη για τη Ζάλγκιρις στο Μιλάνο από το -27

Ευτυχία Οικονομίδου 23:53 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 18.10.2024

Η Αρμάνι Μιλάνο υπέστη μία ήττα - σοκ από τη Ζαλγκίρις για την τέταρτη αγωνιστική της EuroLeague, καθώς από το +27 που προηγούταν έχασε το ματς μέσα από τα χέρια της.

Μία απίστευτη αναμέτρηση εξελίχθηκε στο Μιλάνο με την Αρμάνι από το +27 να καταφέρνει να χάνει εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις, που ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή για να ολοκληρώσει με νίκες την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν (82-85). Στο 3-1 ανέβηκαν οι Λιθουανοί και στο 1-3 έπεσαν οι Ιταλοί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του φάνηκε πιο ανταγωνιστικό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκοράρισμα και τους Ζακ ΛεΝτέι και Ντοβίντας Γκεντράιτις να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεών τους. Ωστόσο, το τρίποντο του Λεάντρο Μπολμάρο στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου δεκαλέπτου έδωσε έναν... αέρα ασφάλειας στους Ιταλούς (24-17).

Με ένα επιμέρους 12-2 από την αρχή της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα πήρε γρήγορα διψήφιο προβάδισμα (36-21) με τον Μπολμάρο να κυριαρχεί. Μάλιστα, με τη βοήθεια του Νένο Ντιμιτρίεβιτς η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους (44-24).

Μετά την ανάπαυλα, άλλο ένα επιμέρους 13-2 υπέρ της Αρμάνι τελείωσε κάθε ελπίδα που μπορεί να είχε η Ζαλγκίρις που βρισκόταν πλέον να κυνηγάει σκορ 27 πόντων (60-33). Με ένα 9-0 σερί οι Λιθουανοί προσπάθησαν να... ροκανίσουν τη διαφορά (64-46), ωστόσο τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Η Ζαλγκίρις ανέβασε πολύ γρήγορα ρυθμό και έφτασε πολύ κοντά στο να γυρίσει κιόλας το παιχνίδι. Ο Γκεντράιτις ήταν ο παίκτης εκείνος που πάλευε για να μειώσει τη διαφορά στους 11 πόντους (71-60) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Η Αρμάνι μπορεί να διατήρησε το προβάδισμά της, ωστόσο με τρία τρίποντα δια χειρός Ουλάνοβας και Φρανσίσκο, οι Λιθουανοί μείωσαν στους τρεις πόντους (79-76) με λιγότερα από δύο λεπτά να απομένουν για το φινάλε.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν... τραγικά για την ιταλική ομάδα, που όχι μόνο είδε τη Ζαλγίρις να κάνει την ανατροπή της χρονιάς, καθώς από το -27 βρέθηκε να κάνει δική της τη νίκη, ενώ παράλληλα ο Σιλβέν Φρανσίσκο αποχώρησε προς το φινάλε της αναμέτρησης υποβασταζόμενος εξαιτίας τραυματισμού.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 49-31, 66-48, 82-85

MVP

Ο Ντοβίντας Γκεντράιτις ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους έχοντας 2/4 τρίποντα.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι αυτό σίγουρα θα ήθελε να το ξεχάσει η Αρμάνι καθώς από το +27 κατάληξε να χάνει με 3 πόντους διαφορά, καθώς η Ζαλγκίρις ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή (82-85). Το σημείο κλειδί ήταν η ευστοχία από την περιφέρεια, αφού η Αρμάνι είχε 5/21 τρίποντα, ενώ οι Λιθουανοί 12/26.

Επόμενη αγωνιστική

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Στην πέμπτη αγωνιστική η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται την Αναντολού Εφές στην Ιταλία, ενώ η Ζαλγκίρις φιλοξενεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Κάουνας της Λιθουανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καμπάτσο ο κρυπτονίτης του... ΣούπερΝαν, ήττα 90-86 για τον Παναθηναϊκό από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη