Από το Χιούστον στο Φάληρο: Τι κοινό έχει ο Ουόκαπ και ο Αταμάν με τον Όστιν και τον Ντοκ Ρίβερς

Από το Χιούστον στο Φάληρο: Τι κοινό έχει ο Ουόκαπ και ο Αταμάν με τον Όστιν και τον Ντοκ Ρίβερς

Γιώργος Γαβριλάκης 15:14 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 08.06.2024

Το 2020 στην πατρίδα του Τόμας Ουόκαπ, το Χιούστον του Τέξας, ένας παίκτης των Ρόκετς και ο προπονητής των Κλίπερς είχαν δημιουργήσει ένα παρόμοιο σκηνικό με αυτό του Αμερικανοέλληνα γκαρντ του Ολυμπιακού με τον κόουτς Εργκίν Αταμάν στο Game 2 των τελικών της Stoiximan Basket League.

Μία προμνησία (deja vu που λένε οι Γάλλοι) δημιουργήθηκε στο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής (7/6), όταν λίγο πριν το τέλος του δεύτερου τελικούμ ανάμεσα στο... χαμό που προέκυψε στην κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ο Τόμας Ουόκαπ με μία χαρακτηριστική κίνηση πανηγύρισε με τον τρόπο του την αποβολή του αντίπαλου προπονητή, του Εργκίν Αταμάν.

Εκείνη τη στιγμή και χωρίς να το ξέρει ή να το έχει στο μυαλό του και στο πεδίο της γνώσης του, ο Αμερικανός γκαρντ (με ελληνικό διαβατήριο) θύμισε σε μεγάλο βαθμό ένα σκηνικό από την πατρίδα του. Ο Ουόκαπ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χιούστον του Τέξας, εκεί όπου το 2020 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα των γηπεδούχων Ρόκετς με τους Λος Άντζελες Κλίπερς ένας παίκτης του Χιούστον είχε πανηγυρίσει με παρόμοιο τίτλο την αποβολή του προπονητή των Καλιφορνέζων, που παρεμπιπτόντως ήταν (και παραμένει) πατέρας του.

Ο Όστιν Ρίβερς είδε να... έρχεται η δεύτερη τεχνική ποινή στον Ντοκ Ρίβερς (νυν κόουτς των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο) κι όταν ο διαιτητής του αγώνα τον απέβαλε τότε ο πρώτος έδειξε να είναι το ίδιο ικανοποιημένος και χαρούμενος με τον... Ουόκαπ.

🔴 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός... 2-0 σε επεισοδιακό φινάλε στο ΣΕΦ με Σλούκα, Κάνααν και Αταμάν!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!