Αποκαλυπτικός Σκαριόλο για Γκαρούμπα, Γιουλ και την πορεία της εθνικής Ισπανίας

Αποκαλυπτικός Σκαριόλο για Γκαρούμπα, Γιουλ και την πορεία της εθνικής Ισπανίας

Χρήστος Τσάλτας 08:58 - 14.08.2023

Με το πέρας του αγώνα της Ισπανίας κόντρα στις ΗΠΑ, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία του τουρνουά της Μάλαγα, ο Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν αποκαλυπτικός για την κατάσταση των Ουσμάν Γκαρούμπα και Σέρχιο Γιουλ.

Απέναντι στην Team USA η Ισπανία παρατάχθηκε με δύο σημαντικές απουσίες. Οι Ουσμάν Γκαρούμπα και Σέρχιο Γιουλ δεν ενίσχυσαν τους «Φούριας Ρόχας» καθώς ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Σε τέτοιο βαθμό ώστε από την πρώτη στιγμή να υπάρχει αγωνία για την κατάστασή τους, καθώς απομένουν σχεδόν 10 μέρες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως ήταν φυσικό, με το πέρας του αγώνα κόντρα στην ομάδα του Στιβ Κερ, ο Σέρτζιο Σκαριόλο ρωτήθηκε για την κατάσταση των δύο παικτών, αλλά και τις πιθανότητες που έχουν προκειμένου να δώσουν το παρόν στο μεγάλο ραντεβού του Αυγούστου στα παρκέ των Φιλιππίνων, της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας.

Ερωτηθείς για την κατάσταση του Γκαρούμπα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το φιλικό κόντρα στην Σλοβενία, ο Σκαριόλο ξεκαθάρισε πως «ο Ουσμάν αν ο αγώνας ήταν επίσημος θα μπορούσε να πάρει χρονο συμμετοχής», δείχνοντας πως το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Ίβηρα ΝΒΑερ δεν εμπνέει ανησυχία στις τάξεις των πρωταθλητών Κόσμου και Ευρώπης.

Παράλληλα, ο Σκαριόλο ρωτήθηκε και για την κατάσταση του Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια στην Ανδαλουσία. Και στην δική του περίπτωση μάλιστα ο Ιταλός κόουτς ήταν καθησυχαστικός. «Ο Σέρχιο πλησιάζει σε επιστροφή. Πρέπει να πάμε στη Γρανάδα και να δούμε αν θα είναι σε θέση να παίξει λίγα λεπτά και εν συνεχεία να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Δεν είναι κάτι σοβαρό», ήταν τα λόγια του.

Γίνεται αντιληπτό πως στην... τελική ευθεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο τα προβλήματα των Γκαρούμπα και Γιουλ πάνε στην άκρη, καθώς οι δύο παίκτες παρουσιάζουν βελτίωση στην κατάστασή τους και σε συνδυασμό με την προσπάθεια που κάνουν για να είναι έτοιμοι, αποδεικνύουν πως είναι... στρατιώτες της εθνικής ομάδας.