Η επόμενη μέρα του Άρη κρίνεται από την απόφαση του Τολιόπουλου

Βασίλης Τολιόπουλος

Η επόμενη μέρα του Άρη κρίνεται από την απόφαση του Τολιόπουλου

Χρήστος Τσάλτας 18:13 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 07.06.2024

Ο Άρης ολοκλήρωσε μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν, στην τέταρτη θέση της κατάταξης και στο κίτρινο στρατόπεδο καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη μέρα.

Μια εξαιρετική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» τρύπησαν κάθε ταβάνι, σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς έφτασαν στην τετράδα του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ στο Eurocup έφτασαν ως τους 16 της διοργάνωσης, παρ' ότι είχαν το χαμηλότερο μπάτζετ της διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Καστρίτης κατάφερε να πάρει το 101% από κάθε παίκτη του, με τους κίτρινους να κάνουν την μία υπέρβαση μετά την άλλη, με διαδοχικές νίκες και μεγάλες εμφανίσεις. Χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός πως ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε τον Παναθηναϊκό AKTOR, στην έδρα του, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το Περιστέρι υπέταξε τον συγκινητικό Τολιόπουλο και τερμάτισε τρίτο!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:24 - 06.06.2024

Το Περιστέρι υπέταξε τον συγκινητικό Τολιόπουλο και τερμάτισε τρίτο!

Μετά από ένα απίθανο παιχνίδι με πολλές ανατροπές, το Περιστέρι πήρε τη νίκη απέναντι στον Άρη με 75-71 και τερμάτισε τρίτο στην φετινή Stoiximan Basket League. «Διπλός» ο Ράγκλαντ για τους νικητές, εκπληκτικός, αλλά όχι αρκετός ο Τολιόπουλος για τους Θεσσαλονικείς.

Με την σεζόν να έχει ολοκληρωθεί πλέον, οι Θεσσαλονικείς κάνουν τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα. Εκεί όπου το ρόστερ αναμένεται να αλλάξει αρκετά, δεδομένου πως αρκετοί παίκτες δημιούργησαν υπεραξία έπειτα από την παρουσία τους στην ομάδα.

Το πιο «καυτό» θέμα για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος έχει κανονικά συμβόλαιο και θα συνεχίσει στον κίτρινο πάγκο, είναι αυτό της ανανέωσης του Βασίλη Τολιόπουλου. Ο 28χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε μια εκπληκτική σεζόν στα κίτρινα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την αξία του στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε ήταν εξαιρετικές, ηγήθηκε του Άρη και έγινε το απόλυτο σημείο αναφοράς για την ομάδα του.

Στη Θεσσαλονίκη επιθυμούν διακαώς την παραμονή του και για το λόγο αυτό έχει ήδη στα χέρια του πρόταση τριετούς διάρκειας με απολαβές που ξεπερνούν τα 400 χιλιάδες ευρώ συνολικά, σε μια πρόταση που αποτελεί οικονομική υπέρβαση για τους Θεσσαλονικείς. πόφαση ακόμα δεν έχει παρθεί και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει προσεχώς.

Η απόφαση του «Τολιό» αναμένεται να καθορίσει και τον συνολικό σχεδιασμό της ομάδας. Το μπάτζετ αναμένεται να ανέβει, σε σχέση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ όπως είχε αποκαλύψει το Sportal, οι «κίτρινοι» θα συνεχίσουν στο Eurocup της νέας σεζόν, καθώς η διοργάνωση ήταν απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, οι «κίτρινοι» αναμένεται να έχουν στο ρόστερ τους τον Μανώλη Χατζηδάκη, ο οποίος αποχωρεί από την ΑΕΚ και θα ανηφορίσει Θεσσαλονίκη. Το ίδιο δρομολόγιο θα κάνει και ο Γιώργος Χήνας, που θα είναι ο νέος GM της ομάδας. Η συμφωνία των δύο πλευρών θα επικυρωθεί τις επόμενες μέρες, με την υπόθεση να βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Όσον αφορά το ρόστερ, όλοι οι ξένοι της φετινής σεζόν αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν. Μοναδικός αστερίσκος ο Ρόνι Χάρελ. Στον Άρη επιθυμούν την παραμονή του και τη νέα σεζόν, υπάρχει διάθεση για νέα πρόταση, όμως η πλευρά του παίκτη έχει τονίσει στους «κίτρινους» πως έχει πρόταση 200 χιλιάδων από ομάδα του εξωτερικού.

Ο Ίσμαελ Σανόγκο έχει ήδη συμφωνήσει με το Μαρούσι για τη νέα σεζόν, ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς θα δοκιμάσει την τύχη του σε training camp ομάδας του ΝΒΑ, ενώ και οι Γκάλινατ, Ντε Σόουζα, Σταρκ και Ριντ θα αναζητήσουν συμβόλαιο σε άλλες πολιτείες.

Οι Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Κατσίβελης θα παραμείνουν στην ομάδα, όπως και ο Γιώργος Φίλλιος, που έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αλλά και ο Ανδρέας Καλόγηρος, που άρπαξε από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία που του έδωσε ο κόουτς Καστρίτης. Την ώρα που ο Διαμαντής Σλαφτσάκης είναι ερωτηματικό αν θα συνεχίσει στην ομάδα και τη νέα σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, πιο ξεκαθαρη εικόνα θα υπάρξει μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με το θέμα του Βασίλη Τολιόπουλου, όταν και θα «τρέξουν» όλα τα σημαντικά θέματα για την επόμενη μέρα της ομάδας.