Το πλάνο Καστρίτη για τον ανανεωμένο Άρη: Ίδια συνταγή, μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα στην επίθεση
i

ARISBC

Το πλάνο Καστρίτη για τον ανανεωμένο Άρη: Ίδια συνταγή, μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα στην επίθεση

Γιάννης Πάλλας 17:30 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 19.09.2024

Ο Άρης της νέας χρονιάς θα στηριχθεί στην φιλοσοφία που διέπει τον προπονητή Γιάννη Καστρίτη έχοντας περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες και μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση

Η κατάκτηση της τέταρτης θέσης την περσινή σεζόν άνοιξε την... όρεξη στους ανθρώπους του Άρη που έβαλαν ακόμη ψηλότερα τον πήχη για τη νέα χρονιά και γι’ αυτό τον λόγοι επένδυσαν δημιουργώντας ένα ποιοτικότερο ρόστερ για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Ο Γιάννης Καστρίτης ουσιαστικά έφτιαξε μια ομάδα σχεδόν από... μηδενική βάση, καθώς από το περσινό ρόστερ παρέμειναν στον σύλλογο ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Αποκτήθηκαν εννιά παίκτες (Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους, Ντιμόι Χοτζ, Τρέι Γούντμπερι, Λάντερς Νόλεϊ, Νέιτ Λαζέφσκι, Τζέιμς Μπάνκς, Τζος Ρόμπερτς, Λευτέρης Μαντζούκας, Γιώργος Γκιουζέλης και Μάνος Χατζηδάκης). Επίσης στο ρόστερ των «κιτρίνων» έχουν προαχθεί οι νεαροί Βασίλης Καζαμίας και Βασίλης Πουρλίδας, καθώς επίσης και ο Φίλιππος Τσαχτσίρας.

Το τελευταίο διάστημα στην προετοιμασία της ομάδας έχει ενταχθεί και ο Ντόνοβαν Κλέι, ο οποίος συνδράμει στις προπονήσεις, αλλά δεν συγκεντρώνει πιθανότητες να παραμείνει στο ρόστερ των «κιτρίνων».

Το βάθος και η ποιότητα

Ο Άρης με τον τρόπο που σχεδιάστηκε από τον Γιάννη Καστρίτη για τη νέα χρονιά έχει μεγαλύτερο βάθος στο έμψυχο δυναμικό του και είναι πιο ποιοτικός στην επίθεση. Αυτό αποτυπώθηκε ως ένα βαθμό και στα φιλικά παιχνίδια, παρότι οι τραυματισμοί του Ντιμόι Χοτζ και του Νέιτ Λαζέφσκι που αγωνίζονται στις θέσεις «2» και «4» αντίστοιχα δεν βοηθούν στην δυνατότητα να εξαχθούν αγωνιστικά συμπεράσματα τον τελευταίο καιρό.

Ο Γιάννης Καστρίτης δεν είναι άνθρωπος που αποκλείνει από τις αρχές του και θα επιμείνει στη στρατηγική του, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι του Άρη τη νέα χρονιά.

Άμυνα και επίθεση

Η επιμονή στην άμυνα είναι κάτι που δεν αλλάζει από τον τεχνικό των «κιτρίνων». Όπως πέρσι έτσι και φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ξεκινάει το παιχνίδι της από την δυναμική και επιθετική άμυνα της, ώστε να δημιιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις και στην επίθεση.

Από τα πρώτα φιλικά κιόλας με εξαίρεση το τεστ με την πανίσχυρη Χάποελ Τελ Αβίβ στο «Nick Galis Hall» ο Άρης έδειξε ότι υιοθετεί την ίδια συνταγή στο πίσω μέρος του γηπέδου. Όσο για την επίθεση, η μεγαλύτερη ποιότητα σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου το παιχνίδι ήταν περισσότερο μονοδιάστατο, βοηθάει το πλάνο του Γιάννη Καστρίτη, που έχει περισσότερες λύσεις και ενεργοποιούνται επιθετικά πιο πολλοί παίκτες.

Αυτό το γεγονός βοηθάει το αγωνιστικό του πλάνο, που χρειάζεται λίγο χρόνο λόγω των πολλών νέων προσώπων, ώστε να αφομοιωθεί με ακρίβεια και να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Σακίλ Ο'Νιλ εναντίον Ρούντι Γκομπέρ: Όλες οι φορές που ο θρύλος του NBA έχει κριτικάρει τον Γάλλο σέντερ
NBA

16:27 - 19.09.2024

Σακίλ Ο'Νιλ εναντίον Ρούντι Γκομπέρ: Όλες οι φορές που ο θρύλος του NBA έχει κριτικάρει τον Γάλλο σέντερ

Ο «Σακ» ξαναχτυπά. Ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάτι προσωπικό με τον Γάλλο σέντερ και πως ο ίδιος είναι απλώς...ευαίσθητος. Ας δούμε λοιπόν όλες τις φορές που ο τέσσερις φορές πρωταθλητής NBA, «έκραξε» τον Ρούντι Γκομπέρ.

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, εφόσον δεν δημιουργηθούν εμπόδια (λόγω τραυματισμών) ο Άρης έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν.