Καστρίτης: «Θα τα δώσουμε όλα για να φέρουμε τη σειρά πάλι στην Πάτρα»!
i

©InTime

Καστρίτης: «Θα τα δώσουμε όλα για να φέρουμε τη σειρά πάλι στην Πάτρα»!

Γιάννης Πάλλας 21:03 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 29.05.2024

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης εξήγησε πως η ομάδα του θα παλέψει για να επιστρέψει στην Πάτρα για ένα τρίτο παιχνίδι με τον Προμηθέα

Απέφυγε τα πολλά λόγια ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης, μετά την ήττα από τον Προμηθέα στον πρώτο αγώνα των playoffs της Stoiximan Basket League στην Πάτρα.

Οι «κίτρινοι» πλέον θέλουν τη νίκη στην έδρα τους την προσεχή Δευτέρα (20/5), προκειμένου να γυρίσουν ξανά στο «Δ. Τόφαλος» για το τρίτο παιχνίδι της σειράς.

«Συγχαρητήρια στον Προμηθέα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο εύστοχος ο Προμηθέας, εμείς χάσαμε πολλά ανοικτά σουτ» δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο τεχνικός του Άρη Γιάννης Καστρίτης.

Με Ναν και Μπαλτσερόφσκι στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός AKTOR
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:38 - 17.05.2024

Με Ναν και Μπαλτσερόφσκι στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το Game 2 της προημιτελικής σειράς με τον ΠΑΟΚ με τους Κέντρικ Ναν και Όλεκ Μπαλτσερόφσκι στην αποστολή - Εκτός και πάλι οι Σλούκας και Ερνανγκόμεθ

Και συμπλήρωσε: «Κάναμε την προσπάθειά μας, θα προετοιμαστούμε για να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να φέρουμε τη σειρά πάλι εδώ».

Στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «κιτρίνων» υποστήριξε: «Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος από εμάς στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν σίγουρα πιο εύστοχος σε σχέση με εμάς. Τα παιδιά δείχνουν ότι θέλουν, ξέρουμε τον τρόπο για να πετύχουμε αυτό που διεκδικούμε σε αυτή τη σειρά. Χρειάζεται να μας φύγει η πίεση που έχουμε η οποία μεταφράζεται ως αστοχία. Χάνουμε στα τελευταία παιχνίδια αρκετά ελεύθερα σουτ, το οποίο έχει να κάνει με την τεράστια διάθεση που έχουν τα παιδιά για να αντιδράσουν και να κερδίσουν».

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε πάρει ακόμα αυτό που θα θέλαμε από την χρονιά και θα θέλαμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει αποτυπωθεί στο παρκέ και για αυτό το λόγο είχαμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο. Έχει γίνει το 1-0 μιλάμε για μία σειρά play off. Επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη όπου είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και με καθαρό μυαλό ώστε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τη νίκη φέρνοντας έτσι την σειρά πάλι στη Πάτρα».

Για το αν οι παίκτες όπως ο Τολιόπουλος έχουν επηρεαστεί από τη διακοπή, είπε: «Είναι ένα θέμα το οποίο το έχουμε συζητήσει αρκετά, δεν νομίζω όμως ότι ισχύει. Σχετικά με τον Τολιόπουλο, προφανώς είναι εύκολο όλοι να θυμόμαστε την τελευταία εικόνα αλλά δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι είναι ένα παιδί που όλη τη χρονιά έπαιξε πολύ πάνω από τις δυνάμεις του. Για εμάς το ίδιο και ο Χάρελ αλλά και ο Γκάλινατ πριν τραυματιστεί. Για να μην αδικήσω κανέναν είμαστε μία ομάδα που από τον Οκτώβρη για έξι μήνες κάναμε υπερβάσεις και σε ομαδικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία κόπωση, από την άλλη παίζουμε μπάσκετ.

Ακόμα και η διακοπή είναι μία συνθήκη που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, αυτή τη στιγμή είμαστε στο παρκέ και πρέπει να αγωνιστούμε. Αν με ευχαριστεί μετά από την ήττα είναι πως βλέπω ότι τα παιδιά θέλουν, στεναχωριούνται και απογοητεύονται στην διάρκεια του παιχνιδιού. Γεγονός αυτό σημαίνει πως έχουν ακόμα σπίθα και συναίσθημα το οποίο στο τέλος της χρονιάς είναι δύσκολο να το διαχειριστούνε, πρέπει όμως να το δείξουμε και μέσα στο παρκέ και να βελτιωθούμε σαν επαγγελματίες. Πρέπει αυτά τα συναισθήματα να τα βγάλουμε ως θέληση και συνέπεια σε κάθε κατοχή, αν απογοητευτείς λίγο ο αντίπαλος αν είναι ποιοτικός όπως ο Προμηθέας θα σε τιμωρήσει».