Στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη για την τελευταία υποχρέωση πριν τα Playoffs
i

© Intime

Στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη για την τελευταία υποχρέωση πριν τα Playoffs

Γιώργος Γαβριλάκης 09:26 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 29.05.2024

O πρωτοπόρους του ελληνικού πρωταθλήματος, Παναθηναϊκός, που θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των Playoffs τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώνει την Κυριακή (13/5, 17:15, ΕΡΤ3) με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Άρη την πέμπτη και τελευταία αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League.

Μία από τις ελάχιστες, αν όχι την μοναδική, απρόσμενη ήττα του στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός την βίωσε στην έδρα του κόντρα στον Άρη. Τώρα, φιλοξενείται από τους κιτρινόμαυρους στη Θεσσαλονίκη και με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώνεται η πέμπτη αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League και ακολουθούν τα Playoffs.

Το απόγευμα της Κυριακής (13/5, 17:15, ΕΡΤ3) λοιπόν, οι «πράσινοι» απενεργοποιούνται στο εγχώριο πρωτάθλημα -λίγες μέρες μετά την πρόκρισή τους στο Final Four της Euroleague- και ο κόουτς Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Κώστα Σλούκα και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Οι δυο τους ταλαιπωρούνται από θλάση που «κληρονόμησαν» από την σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ξεκουράζονται με την προοπτική να είναι απόλυτα έτοιμοι για το ταξίδι στο Βερολίνο και για την διεκδίκηση του έβδομου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του συλλόγου. Εκτός της αναμέτρησης ο Τούρκος κόουτς θα κρατήσει και τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Βαθμολογικά ερωτήματα δεν υπάρχουν όσον αφορά στην Stoiximan Basket League, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, ενώ θα συναντήσει στον πρώτο γύρο της post season τον ΠΑΟΚ, που τερμάτισε όγδοος.

Για τον Άρη τα δεδομένα είναι επίσης ξεκάθαρα, καθώς βρίσκεται (και θα βρίσκεται) στην πέμπτη θέση και θα αντιμετωπίσει στα Playoffs τον Προμηθέα, που νίκησε την Κυριακή (13/5) το Περιστέρι, παρόλα αυτά οι Πατρινοί έμειναν στην τέταρτη θέση και η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στην τρίτη.

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών στα Playoffs της Stoiximan Basket League
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:05 - 12.05.2024

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών στα Playoffs της Stoiximan Basket League

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Game 1 και Game 2 των Playoffs, η δράση ξεκινάει την Τετάρτη (15/5) και το πρώτο χρονικά ματς είναι αυτό του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός παίζει μία μέρα αργότερα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του Top 6

Κολοσσός - Ολυμπιακός: 66-100
Περιστέρι - Προμηθέας: 92-94

Δευτέρα 13 Μαΐου
Άρης - Παναθηναϊκός / 14:15, ΕΡΤ3