Εντός έδρας υποχρεώσεις για Άρη και Προμηθέα σε Eurocup και BCL αντίστοιχα

Λευτέρης Μποχωρίδης

i

© INTIME

Εντός έδρας υποχρεώσεις για Άρη και Προμηθέα σε Eurocup και BCL αντίστοιχα

Μιχάλης Καλογήρου 09:32 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 23.10.2024

Επιστροφή στην δράση και για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, με Άρη και Προμηθέα να έχουν δύσκολες εντός έδρας αποστολές απέναντι σε Τσεντεβίτα και Γαλατασαράι αντιστοίχως

Λίγες μόλις μέρες από την μεταξύ τους μάχη για την Stoiximan GBL (νίκη για τον Άρη με 86-75), Άρης και Προμηθέας ρίχνονται ξανά στην μάχη, αυτή την φορά για χάρη των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων. Οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται στο «Αλεξάνδρειο» την Τσεντεβίτα Ολίμπια από την Σλοβενία, ενώ ο Προμηθέας θα υποδεχθεί στο «Δημήτηρης Τόφαλος» την Γαλατασαράι από την Τουρκία.

Ο Άρης του Γιάννη Καστρίτη βρίσκει ακόμα τα πατήματά του με το ξεκίνημα στην σεζόν να είναι κάπως νωθρό. Πάντως, οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από μια σπουδαία νίκη μπροστά στον κόσμο τους απέναντι στον Προμηθέα για το πρωτάθλημα και θέλουν να κάνουν το 2/2 σήμερα στο «Αλεξάνδρειο». Ο Άρης θα υποδεχθεί στις 20:00 την Τσεντεβίτα για την 5η αγωνιστική του φετινού Eurocup. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.

Από την άλλη, ο Προμηθέας υποδέχεται για την 3η αγωνιστική του Basketball Champions League, την πάντα υπολογίσιμη Γαλατασαράι (19:30, Cosmote Sport 5). Οι Πατρινοί θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον Άρη και να χτίσουν ένα σερί στο BCL. Ο Προμηθέας είχε φύγει με το σπουδαίο διπλό από την έδρα της Βέκτα στην Γερμανία (86-88), την περασμένη αγωνιστική, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη τους νίκη στο φετινό BCL. Με μια ενδεχόμενη νίκη επί της ισχυρής Γαλατασαράι, ο Προμηθέας θα αποκτήσει «γερή» ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, όχι μόνο του BCL αλλά και της Stoiximan GBL.

Υποχρεώσεις έχουν και ο ΠΑΟΚ με το Μαρούσι για την 3η αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Σζολνόκι από την Ουγγαρία, ενώ το Μαρούσι θα δοκιμαστεί στο Βέλγιο, στην έδρα της Σαρλερουά. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένο για τις 20:15, ενώ αυτό του Αμαρουσίου για τις 21:30.