Ο Άρης ενισχύει την front line με τον Τζος Ρόμπερτς (vids)
i

© imago

Ο Άρης ενισχύει την front line με τον Τζος Ρόμπερτς (vids)

Sportal newsroom 12:45 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 16.08.2024

Σε συμφωνία με τον 25χρονος φόργουορντ/σέντερ, Τζος Ρόμπερτς ήρθε ο Άρης και απομένει πλέον μόνο η επίσημη ανακοίνωση της νέας συνεργασίας.

H πρώτη επαγγελματική σεζόν του Τζος Ρόμπερτς, μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο του Μανχάταν, τον βρήκε στην Αυστραλία και η δεύτερη θα τον τοποθετήσει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη.

Οι «κιτρινόμαυροι» επέλεξαν τον 25χρονος Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ για να ενισχύσουν τη δυναμική τους κοντά στο καλάθι, η συμφωνία των δύο πλευρών είναι γεγονός και πλέον αναμένεται απλώς η επίσημη ανακοίνωση της νέας συνεργασίας.

Πρόκειται για έναν αθλητή με προοπτική, ο οποίος τη σεζόν 2023-24 αγωνίστηκε στο NBL, αρχικά με τους Κάιρνς Τάιπανς και στη συνέχεια με τους Χοκς Μπέι. Στην πρώτη του ομάδα στην Αυστραλία δεν είχε μεγάλο ρόλο (3,9 πόντοι και 2,8 ριμπάουντ με 10,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα), αλλά με την δεύτερη κατάφερε να ξεχωρίσει.

Κατέγραψε με τα «Γεράκια» 13 πόντους, 13,1 ριμπάουντ (!) και 1,7 μπλοκ στη στατιστική του και ο κόουτς Γιάννης Καστρίτης τον επέλεξε ως μία κορυφαία λύση για την ενίσχυση της front line. Από το Κολεγιακό πρωτάθλημα έδειξε την έφεσή του στην άμυνα και κυρίως στην συλλογή... σκουπιδιών και μάλιστα το career high του στο NCAA ήταν τα 28 ριμπάουντ σε ένα ματς!