«Άλωσε» το Μιλάνο η Εφές, αγωνιά όμως για τον Λάρκιν

«Άλωσε» το Μιλάνο η Εφές, αγωνιά όμως για τον Λάρκιν

Απόστολος Μαυράκης 23:24 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 24.10.2024

Το άψογο πρώτο ημίχρονο της Εφές δεν άφησε στην Αρμάνι Μιλάνο να περάσει ποτέ μπροστά στο σκορ, με τους Τούρκους να σημειώνουν την 2η σερί τους νίκη στην Euroleague με το τελικό 84-96, αλλά να αγωνιούν για την κατάσταση του Σέιν Λάρκιν που αποχώρησε υποβασταζόμενος στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Η Εφές κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο «διπλό» κόντρα στη Μιλάνο, επικρατώντας με το τελικό 84-96 και έχοντας σε άψογο βράδυ τον Ελάιζα Μπράιαντ των 19 πόντων, των 3 ριμπάουντ και των 5 ασίστ. Για τους νικητές μάλιστα, σκόραραν όλοι όσοι αγωνίστηκαν.

Οι Τούρκοι κατέγραψαν φοβερές επιδόσεις στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο αποτέλεσε και οδηγό για εκείνους για το υπόλοιπο του ματς. Μελανό σημείο στην αναμέτρηση ήταν ο τραυματισμός του Σέιν Λάρκιν μετά και την πτώση του Νίκολα Μίροτιτς στον αστράγαλό του. Ο Αμερικανός έφυγε υποβασταζόμενος από το γήπεδο και δεν αγωνίστηκε ξανά και πλέον μένει να δούμε τι θα «πουν» οι εξετάσεις που θα υποβληθεί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Εφές μπήκε κεφάτη και συνάμα σοβαρή στην αναμέτρηση, κρατώντας σε ρηχά νερά την Αρμάνι και καταφέρνοντας να πάρει από νωρίς διψήφια διαφορά στο ματς (4-14) στα πρώτα 5 λεπτά. Ακολούθησε ένα μίνι ξέσπασμα της Αρμάνι για να μειώσει στο 9-16, ωστόσο η Εφές επανήλθε στην διαφορά άνω των 10, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με το 11-23 και με πολυφωνία στους σκόρερ της.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν φάνηκαν να αλλάζουν ιδιαιτέρως, παρά μόνο να καλυτερεύουν για τους Τούρκους και να χειροτερεύουν για τους Ιταλούς, οι οποίοι τελείωσαν το ημίχρονο βρισκόμενοι πίσω με 25-46 και έχοντας μόλις 1/12 τρίποντα. Μπράιαντ και Οσμάνι είχαν από 9 για την Εφές, η οποία είχε βρεθεί μπροστά με «εικοσάρα» ήδη από την αρχή της περιόδου, μπαίνοντας με ένα φοβερό 6-14 επιμέρους σερί τα πρώτα 6 λεπτά.

Η ομάδα του Μεσίνα ήξερε ότι έπρεπε να... πατήσει το γκάζι στο δεύτερο μέρος και πράγματι αυτό έκανε, μπαίνοντας τελείως αλλαγμένη στο τρίτο δεκάλεπτο, βάζοντας μάλιστα 9 πόντους παραπάνω από όσους έβαλε στα πρώτα δυο δεκάλεπτα. Οι Λεντέι, Μίροτις και Σιλντς ήταν οι πρωτοστάτες στην προσπάθεια ανατροπής της Ολίμπια Μιλάνο, με την Εφές ωστόσο και έναν φοβερό Ελάιζα Μπράιαντ να κρατά τους Τούρκους μπροστά με 7 στο τέλος του δεκαλέπτου (59-66).

Οι φιλοξενούμενοι, αν και προέρχονταν από ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας ταυτόχρονα χάσει και για το υπόλοιπο του παιχνιδιού τον Λάρκιν, κατάφεραν να αναλάβουν ξανά τα ηνία του παιχνιδιού και «σβήνοντας» με ένα επιμέρους 25-30, κατάφεραν να γράψουν το τελικό 84-96 και να φύγουν με τη δεύτερή τους σερί νίκη στη Euroleague από το Μιλάνο.

MVP

Ο Ελάιζα Μπράιαντ. Ο ίδιος μέτρησε 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μια τάπα έχοντας ωστόσο 6 λάθη, τα οποία καθόλου βέβαια δεν... χάλασαν την ομάδα του.

Το κλειδί του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο λειτούργησε ευεργετικά για την Εφές, δίνοντας στους παίκτες του Μιγιάτοβιτς ουσιαστικά το δικαίωμα για ένα κακό δεκάλεπτο, εν προκειμένω το τρίτο. Όσο κι αν προσπάθησε η Αρμάνι να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση στο δεύτερο μέρος, η πολύ καλή διαφορά που είχε ως «καβάτζα» η Εφές δεν άφησε ποτέ τους Ιταλούς να πάρουν τα ηνία του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 25-46, 59-66, 84-96.

Αρμάνι Μιλάνο (Μεσίνα): Μίροτιτς 29 (4 τρίποντα, 4 ασίστ), ΛεΝτέι 16 (7 ριμπάουντ, 2 τρίποντα), Μπρουκς 12 (2 τρίποντα), Σιλντς 8 (5 ριμπάουντ, 2 τρίποντα), Καρούζο 6 (6 ριμπάουντ), Μπολμάρο 5 (7 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ρίτσι 3 (3 ριμπάουντ), Φλακαντόρι 3 (2 ασίστ), Τονούτ 2, Ντιμιτρίεβιτς.

Αναντολού Εφές (Μιγιάτοβιτς): Μπράιαντ 19 (8/10 δίποντα, 5 ασίστ), Τόμπσον 17 (7 ασίστ, 2 τρίποντα), Νουόρα 11 (5 ριμπάουντ), Οσμάνι 11 (6 ριμπαόυντ, 1/1 τρίποντο), Σμιτς 11 (3 ριμπάουντ, 2/2 τρίποντα), Πουαριέ 9 (5 τρίποντα, 2 τάπες), Μπουμπουά 9 (3/6 τρίποντα), Οτούρου 7 (3 ριμπάουντ), Λάρκιν 2 (6 ασίστ).

Η επόμενη αγωνιστική

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Την επόμενη αγωνιστική η Ολίμπια Μιλάνο θα φιλοξενηθεί για το πρώτο εκ των δύο ματς της διαβολοβδομάδας από την Μπασκόνια τη Τρίτη 29/10 και ώρα 21:30, ενώ η Εφές θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα την ίδια μέρα και δύο ώρες νωρίτερα (19:30).