H Αρμάνι ανακοίνωσε τον Ουσμάν Ντιόπ

H Αρμάνι ανακοίνωσε τον Ουσμάν Ντιόπ

Γιάννης Πάλλας 20:41 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 03.07.2024

Την απόκτηση του Ουσμάν Ντιόπ επισημοποίησε η Αρμάνι Μιλάνο

Παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο και επίσημα είναι πλέον ο Ουσμάν Ντιόπ (24χρ., 2.04) ως το 2026. Ο Σενεγαλέζος σέντερ ανακοινώθηκε από την ομάδα του Έτορε Μεσίνα που ενισχύεται στη γραμμή των ψηλών μ΄ έναν αθλητικό ψηλό.

Η Αρμάνι είχε βάλει στο... μάτι τον παίκτη και πλέον επισημοποιήθηκε η συμφωνία των δυο πλευρών.

Ο Ουσμάν Ντιόπ την τελευταία τριετία αγωνίζονταν στην Σάσαρι και την περσινή σεζόν είχε 11.5 πόντους και 5.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά 21.5 λεπτά συμμετοχής σε 24 παιχνιδια στην ιταλική λίγκα.

Είναι ένας αθλητικός ψηλός που ήθελε ο Μεσίνα για να βελτιώσει τη «φρόντ-λάιν» της ομάδας του.

Εκεί, επιμένει πολύ και γι’ αυτό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας. Όπως ανέφερε προ ημερών ο Λιθουανός δημοσιογράφος, Ντονάτας Ούρμπονας, ο έμπειρος σέντερ έχει μιλήσει ήδη με τον Έτορε Μεσίνα και σκέφτεται να φορέσει τη φανέλα της ιταλικής ομάδας.

Ο 33χρονος άσος έχει συμβόλαιο με τη Μονακό μέχρι το 2025, αλλά μέχρι τις 15 Ιουλίου έχει το δικαίωμα να καταβάλει το buyout και να μείνει ελεύθερος.

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας πρόσφατα ήταν σε συζητήσεις με την ομάδα του πριγκιπάτου για την επέκταση του συμβολαίου του, όμως πλέον το θέμα δεν προχωράει, αφού ο ίδιος δεν φααίνεται να επιζητά πλέον την παραμονή του στο Μονακό.

Η Αρμάνι Μιλάνο που έχει αποκτήσει τον Τζος Νίμπο και ισχυροποιήθηκε κοντά στο καλάθι θέλει και τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας για να είναι πλήρης στο «5».

Εάν δεν προχωρήσει η λύση του Λιθουανού άσου στη λίστα του προπονητή της Αρμάνι βρίσκεται το όνομα του Τίμπορ Πλάις, ο οποίος αποχώρησε από την Αναντολού Εφές και είναι στην αγορά.

Πάντως, ήδη η προσθήκη του Ουσμάν Ντιόπ δίνει μεγάλη δυναμική στην ιταλική ομάδα στο «ζωγραφιστό» για τις υποχρεώσεις της τη νέα σεζόν στην Ιταλία, αλλά και την Euroleague.