Άρχισε η αλλαγή: Ο Βίκτορ Oυεμπανιαμά γίνεται το «τέρας» που ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ!

Άρχισε η αλλαγή: Ο Βίκτορ Oυεμπανιαμά γίνεται το «τέρας» που ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ!

Χρήστος Τσάλτας 10:03 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 14.08.2024

Σε ρυθμούς προπονήσεων βρίσκεται ο Βίκτορ Oυεμπανιαμά, ο οποίος ετοιμάζεται για την πρώτη σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ και ήδη οι διαφορές στο κορμί του είναι έντονες. Τι είπε ο προπονητής των Austin Spurs, Ουίλ Βόιγκτ, στο Sportal, ο οποίος δούλεψε με τον Γάλλο σταρ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς τον επέλεξαν στο νο.1 της διαδικασίας του NBA Draft χωρίς καν να το σκεφτούν. Γύρω από τον Βίκτορ Oυεμπανιαμά, ο ντόρος που υπάρχει είναι πιο έντονος από κάθε άλλον παίκτη που κάνει τη μετάβαση στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ.

Ο Γάλλος άσος έχει κλέψει τις εντυπώσεις, ενώ την περσινή σεζόν, ως ηγέτης της Μετροπολιτάνς 92 έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις, δείχνοντας πως έχει όλο το μέλλον για να κυριαρχήσει και να επιβεβαιώσει τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν. Τόσο από τον ίδιο, που βάζει τεράστια πίεση στον εαυτό του, όσο και από τον περίγυρό του.

Βίκτορ Ουεμπανιαμά @Photo by Ethan Miller/Getty Images

Για την ώρα πάντως, ο Wemby περνάει τη διαδικασία προσαρμογής στο ΝΒΑ με τρόπο ομαλό. Διότι αν και δεν έχει αρχίσει το training camp των Σαν Αντόνιο Σπερς, εκείνος δουλεύει εντατικά με τους νέους συμπαίκτες του στην ομάδα του Τέξας.

Ήδη μάλιστα οι πρώτες αλλαγές στο σώμα του έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τα χέρια του δείχνουν πιο δυνατά, συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με τον Oυεμπανιαμά να παίρνει μυική μάζα, για να αντέξει το physical παιχνίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η διαδικασία αυτή όμως δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, καθώς και ο ίδιος ο Γκρεγκ Πόποβιτς επιθυμεί το σώμα του Wemby να αλλάζει σταδιακά, ώστε να μην χαθεί η πλαστικότητα των κινήσεών του.

Ο Ουίλ Βόιγκτ, που δούλεψε μαζί του στο Summer League του Λας Βέγκας και τη νέα σεζόν θα είναι προπονητής των Austin Spurs, θυγατρική ομάδα των «σπιρουνιών», μιλώντας στο Sportal είχε τονίσει πως «είναι ξεχωριστό το επίπεδο ενθουσιιασμού που έφερε στην ομάδα. Ο τρόπος που χειρίζεται τον ενθουσιασμό είναι απίθανος. Είναι πολύ ώριμος και έχει ταπεινότητα. Είναι μοναδικό αυτό. Έχει τρομερά φυσικά χαρίσματα και χάρισε ξεχωριστές στιγμές στις προπονήσεις. Είναι τρομερά εντυπωσιακή η παρουσία του από κάθε άποψη.

Προφανώς είναι ένα ταλέντο που βγαίνει μια φορά στη γενιά του. Η ικανότητα να ηγείται ενός οργανισμού είναι μοναδική και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το Σαν Αντόνιο. Οι Σπερς δούλεψαν και με άλλα μοναδικά ταλέντα, όπως ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον και ο Τιμ Ντάνκαν, οπότε ο συνδυασμός του ποιος είναι ο Βίκτορ και η καθοδήγηση του coach Pop μπορούν να κάνουν έναν μοναδικό συνδυασμό».