Αταμάν: «Φαβορί για το Final 4 η Μονακό, κάθε παιχνίδι είναι τελικός» (vid)

Εργκίν Αταμάν

Αταμάν: «Φαβορί για το Final 4 η Μονακό, κάθε παιχνίδι είναι τελικός» (vid)

Ηλίας Λαλιώτης 17:29 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 14.08.2024

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του αγώνα κόντρα στην Μονακό (11/01) στο κλειστό του ΟΑΚΑ και υπογράμμισε πως κάθε αγώνας στην Euroleague είναι τελικός.

Χωρίς... ανάσα ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται για ακόμα μια πολύ σημαντική αναμέτρηση στην Euroleague. Αυτό γιατί ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Μονακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ, σε μια αναμέτρηση πολύ σημαντική για τη συνέχεια της σεζόν. Κάτι που αναγνωρίζουν άπαντες, με πρώτο τον Εργκίν Αταμάν.

Ο Τούρκος προπονητής μίλησε για τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης κόντρα στους Μονεγάσκους, ενώ σημείωσε πως η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς είναι ένα από τα φαβορί για μια θέση στο Final 4.

Όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν:

Για την ψυχολογία του συνόλου που ανεβαίνει με τον καιρό: «Είναι η Ευρωλίγκα και κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζεις σαν να είναι τελικός. Ίσως στο τέλος στην βαθμολογία μια νίκη θα σε οδηγήσει στην τετράδα και στα πλέι οφ, ίσως να είσαι εκτός πλέι οφ για μια νίκη. Για το λόγο αυτό κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικός. Στο ΟΑΚΑ η ατμόσφαιρα μας δίνει ενέργεια και κίνητρο για να κερδίσουμε, αλλά και για τον κόσμο που έρχεται να μας στηρίξει».

Για την Μονακό: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό αλλά πιστεύω ότι η Μονακό τακτικά έχει ομοιότητες με την Εφές. Έχει επικίνδυνους παίκτες στην περιφέρεια, τον Μάικ Τζέιμς, τον Λόιντ, τον Ντιαλό. Έχει σκόρερς, δημιουργούς και οι ψηλοί της δουλεύουν σκληρά στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Κανείς δεν έχει χρόνο να προετοιμαστεί, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα κανονικό παιχνίδι, αλλά σίγουρα είναι πιο αθλητική από την Εφές, είναι καλύτερη αμυντικά από την Εφές και θα είναι πιο δύσκολο παιχνίδι. Είναι σημαντικό παιχνίδι. Κερδίσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο στο Μονακό, αλλά η Μονακό είναι ένα από τα φαβορί για το Final 4 οπότε θα είναι σημαντικό να κερδίσουμε ακόμα μια φορά. Θα μας δώσει πλεονέκκτημα. Οπότε είναι πολύ σημαντικό».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Όλοι είναι κουρασμένοι. Καταναλώσαμε πολλή ενέργεια, αλλά αυτό συμβαίνει με όλες τις ομάδες. Η Μονακό είχε αγώνα χθες βράδυ και ταξίδεψε εδώ. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια ειδική κατάσταση. Μετά το παιχνίδι ελπίζω ο Παπαπέτρου να μπει στην ομάδα».

Για τη χημεία της ομάδας: «Το σημαντικό είναι να χτίσεις καλή χημεία μέσα στην ομάδα. Όλοι παίζουν ο ένας για τον άλλο, καταλαβαίνουν τον ρόλο τους. Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε το μέλλον. Έχουμε μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το πλεονέκτημα ως το τέλος. Είμαστε στην 4η θέση και θέλουμε να μείνουμε στην τετράδα ως το τέλος που είναι σημαντικό για τα πλέι οφ».

Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τετάρτης