Αταμάν: «Φέτος όλοι θα θέλουν να μας νικήσουν, η Ρεάλ θα θέλει να αντιδράσει μετά το κακό ξεκίνημα»

Εργκίν Αταμάν

i

© InTime

Αταμάν: «Φέτος όλοι θα θέλουν να μας νικήσουν, η Ρεάλ θα θέλει να αντιδράσει μετά το κακό ξεκίνημα»

Ηλίας Λαλιώτης 21:00 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:07 - 16.10.2024

Ο Εργκίν Αταμάν θέλει η ομάδα του να αφήσει πίσω την ήττα με την Παρί και στις δηλώσεις που έκανε για τον αγώνα κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη, επισήμανε ότι η Ευρωλίγκα φέτος θα είναι πιο δύσκολη για τους παίκτες του, αφού όλοι θα θέλουν να κερδίσουν τους πρωταθλητές.

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται την Πέμπτη 17/10 με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ο Εργκίν Αταμάν θέλει να δει τους παίκτες του να αντιδρούν μετά την ήττα από την Παρί. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, στις δηλώσεις του για τον αγώνα ανέφερε ότι οι παίκτες του δεν είχαν το πρόσωπο που ήθελε στο Παρίσι, ενώ σημείωσε ότι η Ρεάλ έχει αυξημένο κίνητρο μετά τις δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκα.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο για την ομάδα του, αφού όλοι θα θέλουν να νικήσουν τους πρωταθλητές και έχρισε τη Ρεάλ ως μια από τους διεκδικητές του τροπαίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, θα έχει πολλούς αγώνες. Στο Παρίσι δεν παίξαμε καλά, η Παρί αγωνίστηκε εκπληκτικά, είχε φοβερό ρυθμό και δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε καλά. Τώρα μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Η Παρί και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν δύο διαφορετικά συστήματα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το μπάσκετ μας. Ελπίζω να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια απάντηση για την κακή μας εμφάνιση κόντρα στην Παρί».

Για το ποιο πιστεύει ότι είναι το κλειδί για τον αγώνα με τη Ρεάλ:

«Κόντρα σε ένα ρόστερ όπως το δικό τους δεν υπάρχει μόνο ένα κλειδί, είναι πολλά. Τα ριμπάουντ σίγουρα θα είναι σημαντικά, ειδικά από τη στιγμή που στο παρκέ θα βρίσκεται και ο Ταβάρες. Θα πρέπει να επιτεθούμε έξυπνα, με σωστό spacing. Επιπλέον η Ρεάλ επιθετικά έχει πολύ ταλέντο. Μπορεί να έχασε τα δύο πρώτα ματς στην Ευρωλίγκα όμως είναι μια από τις πλέον επικίνδυνες ομάδες της λίγκας και πολύ ανταγωνιστική. Θα είναι ξανά ανάμεσα στους διεκδικητές του τροπαίου».

Για το αν νομίζει ότι η Ρεάλ θα θέλει εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό

Ναι. Είδατε τον αγώνα χθες στο Παρίσι. Είδατε και στο Παρίσι ότι αγωνιζόταν η κάτοχος του Eurocup με τον κάτοχο της Euroleague και η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική από τη συνηθισμένη. Θα είναι για αυτούς σπέσιαλ παιχνίδι να αγωνιστούν εναντίον μας και θα είναι μια ευκαιρία για εμάς να πάρουμε το ματς στα σοβαρά και να καταλάβουμε ότι κάθε παιχνίδι για εμάς θα είναι διαφορετικό από πέρυσι.

Για το κακό ξεκίνημα που είχε στην αρχή με την Αναντολού Εφές αλλά τελικά κατέκτησε τον τίτλο:

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

«Μέχρι στιγμής έχουμε δυο νίκες και μια ήττα από την Παρί, που έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ. Δεν πιστεύω πως θα έχουμε τέτοιο ρεκόρ στο ξεκίνημα της Euroleague. Όμως, το σημαντικό είναι πόσες νίκες θα έχουμε στο τέλος της regular season. Έχουμε μια έμπειρη ομάδα, γνωρίζουμε το potential των παικτών μας. Μέσα στη σεζόν, ειδικά στη regular season, θα υπάρξουν νίκες και ήττες. Θα δούμε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια».