Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε πως δεν θα στείλει παίκτες στην εθνική όσο είναι προπονητής ο Αταμάν

Εργκίν Αταμάν - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε πως δεν θα στείλει παίκτες στην εθνική όσο είναι προπονητής ο Αταμάν

Ευτυχία Οικονομίδου 13:47 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 25.09.2024

Η Φενέρμπαχτσε με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως δεν θα στείλει τους παίκτες της στην εθνική Τουρκίας όσο κάθεται στον πάγκο της ομάδας ο Εργκίν Αταμάν.

Στην Τουρκία οι εξελίξεις «τρέχουν» κι έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις από τη στάση του Εργκίν Αταμάν στη χθεσινή (24/09) φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Γαλατασαράι.

Αυτό που έμεινε από την χθεσινή βραδιά (24/09) δεν ήταν το θετικό αποτέλεσμα των «πράσινων» κόντρα στη Γαλατά (85-56), αλλά η κίνηση του Εργκίν Αταμάν που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Τα συναισθήματα του Τούρκου προπονητή για τη Γαλατασαράι είναι γνωστά με τον ίδιο να έχει κάτσει και στον πάγκο της ομάδας από το 2012 έως το 2017. Είναι μεγάλος φαν της τουρκικής ομάδας και αυτό βγαίνει προς τα έξω, καθώς μπορεί να... πλήγωσε με το αποτέλεσμα του φιλικού την πρώην ομάδα του, ωστόσο θέλησε να απαλύνει τον πόνο της και να... χρυσώσει το χάπι κάνοντας μία πολύ συγκεκριμένη χειρονομία.

Ο πολυνίκης προπονητής σχημάτισε το 3-1 με τα χέρια του θέλοντας να αναφερθεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Γαλατασαράι με τη Φενέρμπαχτσε που έληξε με 3-1 υπέρ της Γαλατά για την έκτη αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε ήταν πολλές, με την πλευρά της Φενέρμπαχτσε να δείχνει τη δυσαρέσκειά της ωθώντας τον Αταμάν να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να απολογηθεί για το εν λόγω συμβάν μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Απολογήθηκε ο Αταμάν για τη χειρονομία του: «Ζητώ συγγνώμη που προσέβαλα τη Φενέρμπαχτσε»
EUROLEAGUE

12:51 - 25.09.2024

Απολογήθηκε ο Αταμάν για τη χειρονομία του: «Ζητώ συγγνώμη που προσέβαλα τη Φενέρμπαχτσε»

Ο Εργκίν Αταμάν μετά τη χειρονομία του «3-1» που έδειξε την υποστήριξή του στη Γαλατασαράι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, απολογήθηκε για την κίνησή του που προκάλεσε την αντίδραση της δεύτερης.

Ωστόσο, η συγγνώμη του προπονητή της εθνικής Τουρκίας δεν έγινε δεκτή από την πλευρά της Φενέρμπαχτσε που με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως δεν θα στείλει παίκτες στην εθνική ομάδα όσο εκεί είναι προπονητής ο Αταμάν δίνοντας συνέχεια στο... σίριαλ που έχει δημιουργηθεί.

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε:

«Η στάση του Προπονητή της Εθνικής Ανδρών προς το κοινό από τις εξέδρες μετά τον αγώνα της ομάδας που προπονούσε στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 είναι γνωστή σε όλους.

Η αποστολή αυτού του ατόμου είναι ξεκάθαρη με τον χαρακτήρα, τη στάση και το στυλ του και αυτό που έχει κάνει μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κύρος και την ταυτότητά του ως «Εθνικός Προπονητής».

Η Εθνική είναι η ομάδα μας. Κάθε άτομο που είναι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να γνωρίζει αυτήν την κατάσταση και να είναι υπεύθυνο για αυτήν.

Αυτή η ενέργεια είναι μεγάλη ασέβεια προς την κοινότητά μας, προς το κύρος του προπονητή της Εθνικής Ομάδας, ακόμη και προς τη χώρα μας, για χάρη μιας κοινότητας.

Η συγγνώμη του προς την κοινότητά μας αγνοείται από εμάς.

Ως αθλητικός σύλλογος Fenerbahçe, αυτό το άτομο ξεπέρασε τα όριά του.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι αποφασίσαμε να μην στείλουμε αθλητές στην Εθνική μας Ομάδα Ανδρών κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση αυτή, η οποία απαιτεί απαραίτητες ιδιότητες όπως «σεβασμός και αμεροληψία».

Αθλητικός Όμιλος Φενερμπαχτσέ»