Αταμάν: «Κάναμε πρόοδο στην άμυνα - Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό όπως και πέρσι»

Αταμάν: «Κάναμε πρόοδο στην άμυνα - Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό όπως και πέρσι»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 22:16 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:34 - 21.10.2024

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού Aktor επί της ΑΕΚ Betsson για την 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Μετά από δύο ήττες στην Ευρωλίγκα (από Παρί και Ρεάλ Μαδρίτης), ο Παναθηναϊκός Aktor επέστρεψε στις νίκες και έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» φιλοξένησαν την ΑΕΚ Betsson για την 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL και επικράτησαν με 20 πόντους διαφορά (94-74).

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το ματς με την ΑΕΚ Betsson, την αμυντική βελτίωση της ομάδας του, αλλά και το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Παναθηναϊκός και Μπράουν ξέσπασαν στην ΑΕΚ πριν πάνε σε Πόλη και ΣΕΦ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:00 - 21.10.2024

Παναθηναϊκός και Μπράουν ξέσπασαν στην ΑΕΚ πριν πάνε σε Πόλη και ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έβγαλε μια πρώτη αντίδραση μετά τις ήττες σε Παρίσι και Μαδρίτη, επικρατώντας με 94-74 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL, έχοντας κορυφαίο τον Λορέντζο Μπράουν.

Ο Αταμάν είπε:

Για την επιστροφή της ΑΕΚ από το -20: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε εξαιρετική άμυνα για αυτό πήραμε και μεγάλη διαφορά. Στην συνέχεια ανοίξαμε το rotation, χαλαρώσαμε, κάναμε λάθη και η διαφορά έπεσε. Το σημαντικό είναι πως στο πρώτο μέρος κάναμε ένα βήμα μπροστά, όσον αφορά την αμυντική μας επίδοση».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ακολουθεί το ντέρμπι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όμως ειλικρινά αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε για την EuroLeague την Παρασκευή. Το πρόγραμμα είναι ατυχές και για τις δύο ομάδες, γιατί νομίζω ότι και ο Ολυμπιακός παίζει την Παρασκευή. Θα φτάσουμε στην Ελλάδα στις 3-4 το πρωί του Σαββάτου και την Κυριακή θα παίξουμε το ματς. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Θα είναι ένα καλό ματς, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Έχουν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εκεί, όπως κάναμε και πέρσι στους τελικούς».

Ο Τούρκος προπονητής, πρόσθεσε στη συνέντευξη τύπου:

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ
: «Για τρία δεκάλεπτα παίξαμε πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα. Ήμασταν επιθετικοί, βρήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και στο τρανζίσιον. Νομίζω πως η ΑΕΚ είναι επικίνδυνη επιθετικά. Όμως, κάναμε καλή δουλειά, με την επιθετική μας άμυνα. Ήταν ένα στοιχείο - κλειδί για εμάς. Στο 4ο δεκάλεπτο με νέους παίκτες στο παρκέ χάσαμε την ισορροπία μας. Επιστρέψαμε στο βασικό μας ροτέισιον και πήραμε μια καθαρή νίκη. Οι βασικοί παίκτες μας έπαιξαν καλή άμυνα, αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον».

Για τον λόγο που ο Ομέρ Γιούρτσεβεν ήταν εκτός εξάδας ξένων: «Κάνουμε ροτέισιον σε κάθε ματς, αλλάζουμε τους ξένους μας. Απόψε σκέφτηκα να δώσω περισσότερα λεπτά στον Αντετοκούνμπο, να δω σε τι κατάσταση είναι. Γι' αυτό κρατήσαμε εκτός τον Γιούρτσεβεν».