Συμφωνία-ρεκόρ με Αταμάν, για έναν Παναθηναϊκό νέων... αστέρων!

Συμφωνία-ρεκόρ με Αταμάν, για έναν Παναθηναϊκό νέων... αστέρων!

Ηλίας Λαλιώτης 21:39 - 23.07.2024

Οι λεπτομέρειες του deal των... 7 λεπτών ανάμεσα σε Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Εργκίν Αταμάν, που έχουν ως κοινό στόχο να προστεθούν κι άλλα αστέρια στη φανέλα του Παναθηναϊκού, με τις επόμενες κινήσεις τους.

Αποτελούσε κοινή επιθυμία και έγινε πλέον και πράξη! Ο Εργκίν Αταμάν και ο Παναθηναϊκός AKTOR θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί μέχρι -τουλάχιστον- το 2027!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε εκφράσει την επιθυμία του να κρατήσει στο τιμόνι των Πρωταθλητών Ευρώπης για πολλά χρόνια ακόμα τον Τούρκο τεχνικό, ο οποίος με τη σειρά του, σε δηλώσεις που είχε κάνει στην πατρίδα του, είχε εκφραστεί θετικά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η πρώτη σχετική κουβέντα ανάμεσα στους δύο άνδρες είχε γίνει πριν από περίπου 10 μέρες, όταν είχαν συναντηθεί στο πλαίσιο του μεταγραφικού σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, όπου διαπιστώθηκε πως υπάρχει ταύτιση απόψεων για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο, με στόχο να κατακτήσει κι άλλους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Αυτό που απέμενε ήταν μια ακόμα συνάντηση, παρουσία του εκπροσώπου του Εργκίν Αταμάν, του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ώστε να μπουν σε λεπτομέρειες. Ο Τούρκος προπονητής επέστρεψε απο τις διακοπές που έκανε στην Αλικαρνασσό (παρέα με τον προπονητή της ποδοσφαιρικής Γαλατασαράι, Οκάν Μπουρούκ) και μαζί με τον Σέρβο ατζέντη βρέθηκαν την Τρίτη (23/7) στο γραφείο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αυτά τα ραντεβού συνηθίζεται να κρατούν αρκετή ώρα, σε κάποιες περιπτώσεις και μέρες ολόκληρες, αλλά η μεγάλη επιθυμία που υπήρχε και από τις δύο πλευρές, σε συνδυασμό με την πλήρη ταύτιση απόψεων οδήγησε σε μια συμφωνία-ρεκόρ, μέσα σε μόλις 7 λεπτά! Ούτε 500 δευτερόλεπτα δεν χρειάστηκαν, προκειμένου να δώσουν τα χέρια και στη συνέχεια να πέσουν και οι υπογραφές στα συμβόλαια, με τη συμφωνία να γίνεται και επίσημη από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR.

«Ο επιτυχημένος Τούρκος προπονητής, μαζί με τον εκπρόσωπό του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, συναντήθηκαν σήμερα (23/7) με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και εντός ολίγων λεπτών έδωσαν τα χέρια», αναφερόταν μεταξύ άλλων σε αυτή. Το προηγούμενο συμβόλαιο του Εργκίν Αταμάν ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2025 και επρόκειτο να του αποφέρει συνολικά περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τα μπόνους επίτευξης στόχων. Τα οποία φυσικά συμπεριλαμβάνονται και στο νέο τριετές συμβόλαιο, από το οποίο ο Τούρκος τεχνικός σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα λάβει περίπου 5 εκατ. ευρώ. Το πιο σημαντικό, όμως, στη συμφωνία δεν ήταν το οικονομικό σκέλος, αλλά η ταύτιστη απόψεων και η πίστη πως μαζί θα προσθέσουν κι άλλα αστέρια στη φανέλα του Τριφυλλιού.

Οι επόμενες κινήσεις των Πρωταθλητών Ευρώπης

Με την ανανέωση του Εργκίν Αταμάν, την παραμονή του Κέντρικ Ναν πριν από μια εβδομάδα, την προσθήκη του Λορέντζο Μπράουν με το τέλος της περασμένης σεζόν και τη διατήρηση του κορμού που τον έχρισε Πρωταθλητή Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός AKTOR θέτει τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια ακόμα κι έχει σχεδόν ολοκληρώσει το παζλ της νέας σεζόν.

Του απομένει μια ακόμα κίνηση στους ψηλούς, με το οικονομικό να μην αποτελεί θέμα, μιας και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δίνει στον Εργκίν Αταμάν ό,τι χρειάζεται για τον παίκτη που θα αποφασίσει πως αποτελεί την ιδανική επιλογή. Προς το παρόν αυτός ο παίκτης δεν έχει ακόμα βρεθεί, με τους πράσινους να περιμένουν και τα κοψίματα από το NBA το επόμενο διάστημα.

O Ματίας Λεσόρ

Φυσικά, μέσα στο πλάνο της διοίκητης του Τριφυλλιού είναι να δέσει για τα επόμενα χρόνια και κάποια ακόμα σημαντικά κομμάτια του ρόστερ του Παναθηναϊκού. Με πρώτο και καλύτερο τον Ματίας Λεσόρ. Το συμβόλαιο του κορυφαίου σέντερ της EuroLeague την περασμένη σεζόν ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 και είναι δεδομένο πως θα γίνει κουβέντα για επέκτασή του με αυξημένες απολαβές. Στο κάδρο βρίσκεται και ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος παρότι δεσμεύεται μέχρι το 2026, πιθανότατα θα επιβραβευθεί κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη σεζόν με ένα νέο συμβόλαιο.