Αταμάν: «Το νέο ΟΑΚΑ θα είναι το καλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, μέσα οι Γκριγκόνις και Παπαπέτρου για την Μπάγερν»

Αταμάν: «Το νέο ΟΑΚΑ θα είναι το καλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, μέσα οι Γκριγκόνις και Παπαπέτρου για την Μπάγερν»

Ηλίας Λαλιώτης 16:54 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:54 - 09.10.2024

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR, Εργκίν Αταμάν, για τον αγώνα με την Μπάγερν στο νέο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τα... εγκαίνια του νέου ΟΑΚΑ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10/10, στον αγώνα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Στις δηλώσεις του για το ματς, ο Εργκίν Αταμάν τόνισε ότι οι Παπαπέτρου και Γκριγκόνις θα είναι σε θέση να αγωνιστούν, ενώ α΄φησε ανοιχτό παράθυρο και για τον Γιουρτσέβεν. Μοναδικός που θα απουσιάσει σίγουρα για τους πράσινους, θα είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο Τούρκος κόουτς μίλησε ακόμα για το νέο ΟΑΚΑ, για την Μπάγερν που θεωρεί δυνατό αντίπαλο, αλλά και για τη μονομαχία του στον πάγκο με τον

«Κόντρα στην Ρεάλ έδειξαν τις ικανότητές τους. Θεωρώ ότι έχουν πολύ καλό ρόστερ και παίκτες με μεγάλη εμπειρία όπως ο Βόιγξκτμαν και ο Νέιπιερ στα πόιντ γκαρντ, ο Λούτσιτς και ο Μπούκερ. Είναι όλοι τους παίκτες με συμμετοχή στον αγώνα και έχουν εμπειρία στην Ευρωλίγκα, κάτι που όπως σας είπα έδειξαν και με τη Ρεάλ.

Περιμένουμε καλό ματς, ένα πολύ σκληρό αγώνα. Είναι το πρώτο μας ματς στη νέα μας Αρένα και φυσικά θέλουμε τη νίκη, όμως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για το νέο ΟΑΚΑ

«Είναι απίστευτο. Είναι ένα όραμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το κλαμπ. Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη και τώρα το γήπεδό μας μπορεί να είναι το καλύτερο στην Ευρώπη. Αν έχουμε και μερικές... πολυτέλειες στα αποδυτήριά μας, θα μπορώ να πω πως είναι το καλύτερο γήπεδο».

Αταμάν εναντίον Χέρμπερτ

«Έχουν σπουδαίο ρόστερ και έναν εξαιρετικό προπονητή. Πριν αρκετά χρόνια ήταν ξανά στην Ευρωλίγκα, είναι έξυπνος και έδειξε τι μπορεί να κάνει με τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του και τον σέβομαι».

Για το αν υπάρχουν προβλήματα:

«Ο Γκριγκόνις και ο Παπαπέτρου θα είναι έτοιμοι, ο Γιούρτσεβεν είχε ένα μικρό τραυματισμό στην προπόνηση. Σήμερα έβγαλε το πρόγραμμα, μπορεί να μην είναι στο 100%, ίσως στο 70-80%. Ελπίζω πως θα είναι όλοι έτοιμοι για αύριο εκτός από τον Αντετοκούνμπο».

Για την κατάσταση της ομάδας:

«Αμυντικά δεν είμαστε τόσο προσηλωμένοι και επιθετικά έχουμε κάποιους νέους παίκτες (Μπράουν, Οσμάν, Γιούρτσεβεν), που είναι σημαντικοί. Ο Ομέρ σαν σέντερ πρέπει να ακολουθήσει το πικ εν ρολ, τα ριμπάουντ, αλλά ο Τσέντι και ο Λορένζο πρέπει να καταλάβουν το μπάσκετ μας. Αυτή την περίοδο δεν είμαι 100% ευχαριστημένος ως τώρα με την απόδοσή μας στα παιχνίδια. Ακόμα και στο Βερολίνο ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά είχαμε κενά διαστήματα με λάθη και ρισκάραμε τη νίκη.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αύριο, ελπίζω με τη δύναμη της έδρας μας και με τον κόσμο μας να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πως άρχισε η νέα σεζόν με νέους στόχους. Η περσινή σεζόν πρέπει να καταλάβουμε πως τελείωσε, όλοι είναι περήφανοι και τη νέα χρονιά με το ίδιο κίνητρο να προχωρήσουμε. Να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι γιατί η Μπάγερν μπορεί να μην έχει το ρόστερ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, όμως πρέπει να προσέξουμε και να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη».