Αταμάν: «Ζήτησα από τον Γκριγκόνις να αστοχήσει στην τελευταία βολή»

Εργκίν Αταμάν

i

Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Αταμάν: «Ζήτησα από τον Γκριγκόνις να αστοχήσει στην τελευταία βολή»

Ηλίας Λαλιώτης 00:28 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 14.08.2024

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ζάλγκιρις και αναφέρθηκε στην άμυνα της ομάδας του ενώ στάθηκε τόσο στον Τζέριαν Γκραντ όσο και στον Μάριους Γκριγκόνις.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην Ζάλγκιρις και ανέβηκε στο 4-4, με τον Εργκίν Αταμάν να σχολιάζει τα όσα έκανε η ομάδα του στο παρκέ, όπως και τη βολή στην οποία αστόχησε στο τέλος ο Μάριους Γκριγκόνις, μετά από εντολή του Τούρκου κόουτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν:

«Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε εννέα βολές. Στην επίθεση δεν παίξαμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Στην άμυνα πήγαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση τα pick n pop σουτ του Ρόλαντ Σμιτς. Και αυτό είναι λογικό να συμβαίνει γιατί ο Μήτογλου κουράστηκε. Έπαιξε τέλειο παιχνίδι. Επιθετικά ένα καλό παιχνίδι, αλλά εντάξει. Στην άμυνα κουράστηκε. Και δώσαμε σουτ στον Σμιτς ο οποίος και ευστόχησε. Επιθετικά με τον Σλούκα και τον Γκραντ βρήκαμε σκορ σε σημαντικές στιγμες του αγώνα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και δεν τα πήγαμε καλά στα ριμπάουντ.»

Και συνέχισε: «Αυτή τη σεζον έχουμε χάσει δύο εντός έδρας ματς στην παράταση. Τώρα δεν παίξαμε καλό μπάσκετ και δεν είμαι ικανοποιημένος, ειδικά από την επίθεσή μας. Ομως βρήκαμε τρόπους με τον χαρακτήρα μας, την επιθετικότητα και την άμυνα να φτάσουμε στη νίκη που θα είναι σημαντική για τα επόμενα ματς.»

Για τις 13 χαμένες βολές: «Να υπάρχει πίεση αλλά την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο είχαμε 90% στις βολές. Όμως εδώ είναι το γήπεδο μας και κάθε μέρα κάνουμε προπόνηση στις βολές. Είναι νέα ομάδα, νέοι παίκτες, νέα σεζόν. Ίσως εδώ να υπάρχει περισσότερη πίεση, ειδικά στις βολές. Όταν χάνεις βολές σε επηρεάζει και ψυχολογικά. Σκοράραμε 73 βολές και χάσαμε 13 βολές. Αν είχαμε ευστοχήσει σε τουλάχιστον πέντε θα είχαμε 80 πόντους. Κερδίσαμε όμως. Θα δούμε στο επόμενο ματς. Μην μετράτε την τελευταία βολή, εγώ ζήτησα από τον Γκριγκόνις να αστοχήσει».

Για τον Έβανς: «Όταν αναλύεις τη Ζαλγκίρις, ο Έβανς είναι ο καλύτερος παίκτης σε πόντους και ασίστ. Έπρεπε να παίξουμε επιθετικά με hedge out και στις παγίδες. Ο Τζέραμι Γκραντ έπαιξε την τέλεια άμυνα πάνω του».

Για τον Τζέριαν Γκραντ: «Πέρυσι τον είδα σε πολλά ματς στην Τουρκ Τέλεκομ. Μιλάμε για τον MVP του Eurocup. Έχει χαρακτήρα στο παρκέ, κάνει λάθη, αλλά βελτιώνεται. Παίζει και στις δύο πλευρες πολυ καλά. Παίζει επιθετικά στην άμυνα, αλλά και στην επιθεση. Είναι πολύ σημαντικό. Μου αρέσουν τέτοιοι παίκτες».

Sportal Euroleague Show: Ο Μήτογλου άρχισε τη δουλειά, ο Σλούκας την τελείωσε στη νίκη - θρίλερ επί της Ζάλγκιρις
SPORTAL ORIGINALS

23:24 - 15.11.2023

Sportal Euroleague Show: Ο Μήτογλου άρχισε τη δουλειά, ο Σλούκας την τελείωσε στη νίκη - θρίλερ επί της Ζάλγκιρις

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ζάλγκιρις με σκορ 73-71 για την 8η αγωνιστική της EuroLeague. Μετά το τέλος της αναμέτρησης η εκπομπή Sportal Euroleague Show έρχεται με όλο το ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές από το ΟΑΚΑ, αλλά και την δράση από όλα τα παιχνίδια της Τετάρτης. Παρουσιάζουν οι Χριστίνα Βραχάλη και Κώστας Σωτηρίου. Καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής ο Γιάννης Σιούτης.

Για τον Γκριγκόνις που παίζει στο '3': «Στη δημιουργία της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν. Είχα σκοπό να παίζει στο '3' μαζί με τον Παπαπέτρου. Στο '3' είχα Ελάιζα Μπράιανυ και Σιμόν στο '3' στην Εφές. Και εδώ ο Γκριγκόνις. Μέχρι στιγμής παίζει καλύτερα σε σχέση με περυσι που έπαιζε στο '2'.»

🔴Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις 73-71: Sportal Euroleague Show - Σλούκας & Μήτογλου «καθάρισαν» στο ΟΑΚΑ