Ατμόσφαιρα... κηδείας στον Καναδά: Καμία δήλωση, κλειστές κουρτίνες και απογοήτευση

Ατμόσφαιρα... κηδείας στον Καναδά: Καμία δήλωση, κλειστές κουρτίνες και απογοήτευση

Χρήστος Τσάλτας 16:46 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 14.08.2024

Οι Καναδοί πήγαν στον ημκτελικό κόντρα στην Σερβία ως φαβορί, όμως ηττήθηκαν, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν παρουσίασαν πρόσωπο ανάλογο του προημιτελικού με την Σλοβενία. Με την απογοήτευση να είναι διάχυτη στο στρατόπεδο της ομάδας του Τζόρντι Φερνάντεθ.

Αποστολή στη Μανίλα

Μετά τη νίκη απέναντι στη Σλοβενία, αλλά και την επιβλητική εμφάνιση του προημιτελικού, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είχαν ανέβει στο στρατόπεδο του Καναδά. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ακόμα και στην κατάκτηση χρυσού μεταλλίου, με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να το δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν άπαντες. Διότι ο ημιτελικός με τον Καναδά ήταν ένα εντελώς διαφορετικό task για την ομάδα της Βόρειας Αμερικής. Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς επέβαλαν τον ρυθμό τους, είδαν τους Καναδούς να ακολουθούν, αλλά να μην μπορούν να πλησιάσουν παραπάνω και στο τέλος πήραν τη νίκη με 95-86, γράφοντας χρυσή σελίδα.

Για τον Καναδά, από την άλλη, ήταν ένα γερό πατατράκ, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις των μελών της ομάδας. Κανένας παίκτης δεν έμεινε στη μεικτή ζώνη για δηλώσεις, ένα μέλος του σταφ της ομάδας λογομάχησε με Σέρβους δημοσιογράφους, όπως κατέγραψε το Sportal νωρίτερα, ενώ η ατμόσφαιρα δεν άλλαξε ούτε αργότερα. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο Αρ Τζέι Μπάρετ μίλησε και αυτός γιατί... έπρεπε να το κάνει στη συνέντευξη Τύπου. Δίχως όμνως να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το «βαρύ» κλίμα παρέμεινε και στην αναχώρηση της ομάδας για το ξενοδοχείο. Οι κουρτίνες ήταν κλειστές στο λεοφωρείο που μετέφερε την αποστολή, σαν να ήθελαν οι παίκτες του Φερνάντεθ να απομονωθούν και να συζητήσουν εσωτερικά τι δεν λειτούργησε στο παιχνίδι με την Σερβία.

Ουδείς είχε διάθεση, ενώ η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων των παικτών, που αυτό το καλοκαίρι είχαν θέσει σαν στόχο να πετύχουν κάτι σπουδαίο. Οι Καναδοί θα έχουν μια ευκαιρία ακόμα για μετάλλιο. Αυτή τη φροά στον μικρό τελικό. Και για την ομάδα τυο Φερναντεθ δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα ο μικρός τελικός, καθώς εφόσον τερματίσουν τρίτοι θα έχουν κατακτήσει το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της χώρας, κάτι που αυτόματα θα ισοδυναμή με θρίαμβο.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: