Αβδάλας: «Είδαμε τους Νέους να παίρνουν μετάλλιο και θέλουμε διάκριση στο... δικό μας Eurobasket»

Αβδάλας: «Είδαμε τους Νέους να παίρνουν μετάλλιο και θέλουμε διάκριση στο... δικό μας Eurobasket»

Sportal newsroom 14:52 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 26.07.2024

Το Σάββατο (27/7) ξεκινάει το Eurobasket U18 στο Τάμπερε την Φινλανδίας και ο ηγέτης της εθνικής ομάδας των Εφήβων, Νεοκλής Αβδάλας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Την ίδια μέρα που η Εθνική ομάδα των Ανδρών θα ξεκινήσει τη δράση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με το ματς κόντρα στον Καναδά (27/7, 22:00), στο παρκέ θα εμφανιστεί και η Εθνική Εφήβων. Όχι στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά στην φινλανδική πόλη Τάμπερε, που διοργανώνει το Eurobasket U18, κόντρα στην ομάδα της Γαλλίας. .

«Είμαστε ευχαριστημένοι από τα φιλικά που έχουμε δώσει. Παίξαμε δυνατά, κόντρα σε καλές ομάδες και δείξαμε πως είμαστε στον σωστό δρόμο», είπε για αρχή ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Νεοκλής Αβδάλας, ο οποίος λίγες ώρες πριν τη μεγάλη διοργάνωση, έκανε και ένα ακόμα βήμα στην προσωπική του καριέρα. Τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παίζει με τη φανέλα του Περιστερίου, ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στον οποίο ανήκει.

«Ξέρουμε ότι χάσαμε σε κάποια από αυτά, αλλά και οι Ισπανοί πέρυσι 0-3 είχαν και τελικά πήραν το ασημένιο. Ο σκοπός μας ήταν να δούμε τα λάθη, να τα μελετήσουμε και πλέον είμαστε έτοιμοι για να πάμε στο Eurobasket. Κάθε αγώνας, κάθε αποτέλεσμα μας κάνει καλό, στη φάση της προετοιμασίας», συνέχισε λέγοντας στις δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Πρώτος αντίπαλος λοιπόν, θα είναι η Γαλλία, «μια ομάδα αθλητική με πολλές λύσεις. Την έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές και γνωρίζουμε την ποιότητα της», είπε ο Αβδάλας και εξήγησε πιο συγκεκριμένα πως «διαθέτει αθλητικούς παίκτες, έχει ύψος και πρέπει να είμαστε σωστοί στις λεπτομέρειες. Να κάνουμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ και να παίξουμε με το πάθος που παίζουν οι ελληνικές ομάδες. Με ενέργεια επίσης, ώστε να δώσουμε το κάτι παραπάνω».

Λίγες μέρες πριν, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, είδαν την Εθνική Νέων Ανδρών να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο αντίστοιχο Eurobasket U20 και το γεγονός αυτό «μας δίνει πολύ σημαντικό κίνητρο» παραδέχθηκε ο παίκτης του Περιστερίου. «Το να βλέπουμε την Εθνική Νέων Ανδρών να κατακτά ένα μετάλλιο, μας κάνει να θέλουμε και εμείς μία διάκριση αυτού του επιπέδου». Επίσης, θα πρέπει να μάθουν από αυτή την επιτυχία και από τον τρόπο λειτουργίας τον λίγο μεγαλύτερων σε ηλικία διεθνών. «Οι Νέοι δημιούργησαν μία όλοι σαν γροθιά και γι’ αυτό πέτυχαν. Μόνο έτσι μπορείς να τα καταφέρεις και θεωρώ ότι είναι κάτι που θα το έχουμε κι εμείς στον τρόπο που λειτουργούμε. Είμαστε πολύ ενωμένοι», πρόσθεσε.

«Πάντα υπάρχουν προσδοκίες και πίεση. Εμείς προσπαθούμε να την διαχειριστούμε και να πηγαίνουμε έχοντας στο μυαλό μας ότι θα δώσουμε τα πάντα για την Εθνική Ομάδα και το εθνόσημο», είπε και παρά το γεγονός ότι «δεν είμαστε φαβορί, αλλά μια ομάδα που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι έχουμε υψηλή διάθεση και απαιτήσεις από τους εαυτούς μας»

Η διοργάνωση όμως, είναι εξόχως ανταγωνιστική και απαιτητική. «Χρειάζεται να ξεκουραζόμαστε και να κοιμόμαστε σωστά, αν και είναι δύσκολο αυτό μετά από μία ημέρα έντονης αγωνιστική δράσης. Το καλό είναι ότι παίζουμε νωρίς τους αγώνες, οπότε θα έχουμε το χρόνο για ανάπαυση. Θα πρέπει να προσέξουμε το σώμα μας με την βοήθεια και του φυσικοθεραπευτή μας, του Τάσου Παπαγιαννίδη, θα δώσουμε βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα»

Ο Νεοκλής Αβδάλας, σημείωσε πως αν και νεαρός στην ηλικία, η αγωνιστική του δράση στην Stoiximan Basket League, εκεί όπου τη σεζόν 2023-24, διακρίθηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς, του προσφέρει έξτρα εμπειρία και δύναμη. «Με έχει βοηθήσει πολύ η παρουσία μου στην Καρδίτσα. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η χρονιά, γιατί παίζω πλέον με μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση. Είναι άλλο να μαρκάρεις παίκτες στην ηλικία σου και άλλο μεγαλύτερους, πιο έμπειρους παίκτες από εσένα. Βελτιώθηκα φέτος και αγωνιστικά και σωματικά και νιώθω έτοιμος για το Eurobasket U18»