Αβδάλας και Σαμοντούροβ στο Sportal: «Είναι όνειρο, δεν το πιστεύουμε» (vid)

Αβδάλας και Σαμοντούροβ στο Sportal: «Είναι όνειρο, δεν το πιστεύουμε» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 12:53 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 29.05.2024

Οι δύο νεαροί του Τριφυλλιού μίλησαν στην κάμερα του Sportal για το πως έζησαν την εμπειρία του μεγάλου τελικού και της κατάκτησης της EuroLeague!

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία στο Βερολίνο. Το «τριφύλλι» κατέκτησε το έβδομο τρόπαιο της ιστορίας του, προσθέτοντας ακόμα ένα αστέρι στην φανέλα. Κάτι που περίμεναν άπαντες καρτερικά εδώ και πάνω από δεκαετία.

Τα φώτα και η λάμψη είχε πέσει πάνω στους πρωτεργάτες της επιτυχίας. Κώστας Σλούκας, Κέντρικ Ναν, Ματίας Λεσόρ, Ντίνος Μήτογλου, Εργκίν Αταμάν τράβηξαν όλα τα βλέμματα, την ώρα που μαζί με την αποστολή βρίσκονταν και δύο μέλη της νουβέλ βαγκ του ελληνικού μπάσκετ.

Και πως να μην το πάρουν: Αυτό έκαναν Ναν και Λεσόρ μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου
EUROLEAGUE

12:03 - 27.05.2024

Και πως να μην το πάρουν: Αυτό έκαναν Ναν και Λεσόρ μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου

Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα έτοιμος και προετοιμάσμένος στο πενυματικό κομμάτι, διότι δύο εκ των πιο σημαντικών παικτών του, οι Ματίας Λεσόρ και Κέντρικ Ναν, έκαναν μια κίνηση με τεράστιο νόημα.

Νεοκλής Αβδάλας και Αλέξανδρος Σαμοντούροβ έζησαν την εμπειρία της κατάκτησης της Euroleague και μιλώντας στην κάμερα του Sportal ξεδίπλωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

«Δεν υπάρχει», ανέφερε αρχικά ο Αβδάλας, με τον «Σάμο» να προσθέτει με τη σειρά του «Πολύ ωραίο».

Λίγο αργότερα ο πρώτος πρόσθεσε πως «είμαστε ευλογημένοι που ζούμε τέτοιες εμπειρίες, που βλέπουμε εικόνες από τον Σλούκα, τον Ναν. Εγώ δεν το είχα ζήσει όλη τη χρονιά, αλλά είμαι ευλογημένος που το έζησα«, την ώρα που ο Σαμοντούροβ είπε «Είναι μαγικό. Έκανα προπόνηση μαζί τους, ένιωθα πολύ τυχερός με αυτά τα παιδιά δίπλα μου, με βοήθησαν. Το αξίζουμε».

Το πρώτο συναίσθημα που ένιωσαν οι δύο νεαροί της ομάδας, με την κόρνα της λήξης δεν ήταν... ακριβώς συναίσθημα. «Μπήκα μέσα, δεν υπήρχε συναίσθημα. Ένιωθα ευτυχία και χαρά», τόνισε ο Αβδάλας, με τον Σαμοντούροβ να προσθέτει ότι «το περιμέναμε πως και πως. Το έλεγε ο προπονητής, το πίστευε και ήρθε».

Πηγαίνοντας στο ΟΑΚΑ καθημερινά βλέπουν παίκτες όπως ο Κώστας Σλούκας, ο Ματίας Λεσόρ, ο Κέντρικ Ναν και όχι μόνο. Παίκτες από τους οποίους «παίρνουμε εικόνες. Έχουμε παίκτες που έχουν ζήσει τα πάντα. Ο Σλούκας έχει πάει σε 12 Final 4, αυτό είναι απίστευτο», όπως είπε ο Αβδάλας.

Για το τέλος και με δεδομένο πως και οι δύο παίκτες έχουν μπροστά τους μια λαμπρή πορεία, τους ρωτήσαμε εάν αυτή η επιτυχία στο Βερολίνο θα έχει ξεχωριστή αξία, λόγω του χρονικού σημείου στο οποίο ήρθε.

«Είναι τρομερό πραγματικά. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά μακάρι να ζήσουμε κι εμείς στο μέλλον ανάλογες στιγμές», είπε ο Αβδάλας, ενώ από την πλευρά του ο Σαμοντούροβ συμπλήρωσε «είναι μοναδική εμπειρία, πόσω μάλλον στην εμπειρία μας και θέλουμε να το χαρούμε».