Αβράμοβιτς: «Καλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη η ΤΣΣΚΑ μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Αλέξα Αβράμοβιτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Αβράμοβιτς: «Καλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη η ΤΣΣΚΑ μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 21:01 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 25.09.2024

Απόλυτα ικανοποιημένος με την απόφασή του να πάει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ο Αλέξα Αβράμοβιτς.

Μετά από μια γεμάτη χρονιά με τη φανέλα της Παρτιζάν, ο Αλέξα Αβράμοβιτς, αποφάσισε να αφήσει τη Euroleague. Ο Σέρβος γκαρντ, συμφώνησε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πλέον είναι κάτοικος Ρωσίας, με τον ίδιο να μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένος με την απόφαση που πήρε για την καριέρα του.

Ο Αβράμοβιτς, μίλησε στο «Sport Klub» και ανέφερε το πόσο φανταστική είναι η απόφαση του να πάει στη Μόσχα, ενώ τόνισε ότι η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Αβράμοβιτς ανέφερε: «Φανταστική απόφαση. Μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ είναι ο καλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη και το δείχνει με όλες τις παραμέτρους. Τόσο οργανωτικά όσο και από κάθε άποψη, και η Μόσχα είναι μια εξαιρετική πόλη. Κοίταξα τι ήταν πιο ελκυστικό για μένα και δεν μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο και να περάσω στην Ευρώπη.

Δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ, παρόλο που ήμουν ο τελευταίος που μπήκα στην ομάδα λόγω υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα. Υπάρχουν Σέρβοι στη Μόσχα, υπάρχουν και στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους Σπαρτάκ και ΤΣΣΚΑ. Ο Srđan Babić είναι ο γείτονάς μου. Ήξερα κάποια παιδιά από την ομάδα από πριν και ήταν πολύ εύκολο για μένα να το συνηθίσω».

Για την Παρτιζάν: «Η αποχώρησή μου από την Παρτιζάν ήταν φυσιολογική, υπό τις συνθήκες που έγινε. Η Παρτιζάν άλλαξε τα πάντα, το κλαμπ είχε είχε νέα σχέδια, ενώ και εγώ σκεφτόμουν τι είναι καλύτερο για εμένα. Τίποτα δεν έμεινε κρυφό, όλα έγιναν με διαφάνεια. Σκέφτηκα τις προτάσεις που είχα και τελικά επέλεξα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αποχώρησα από την Παρτιζάν με ήρεμο τρόπο, χωρίς ρωγμές στη σχέση μας».

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στη Euroleague, ο Αλέξα Αβράμοβιτς ήταν κομβικός παίκτης για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την Παρτιζάν. Σε 24 αναμετρήσεις συνολικά, είχε μέσο όρο συμμετοχής 18.4 λεπτά, όπου είχε μέσο όρο 10.2 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ.