Η Ελλάδα έστειλε την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Τζος Γκίντι

i

© FIBA

Η Ελλάδα έστειλε την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:52 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 14.08.2024

Η Αυστραλία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς έγινε γνωστή, με την Αυστραλία να εκμεταλλεύεται το... δώρο της Ελλάδας και να ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για το Παρίσι και την Γαλλία.

Η νίκη της Ελλάδας απέναντι στη Νέα Ζηλανδία άφησε εκτός επόμενης φάσης την χώρα της Ωκεανίας, πράγμα που σημαίνει πως από τη στιγμή που μοναδική ομάδα από την εν λόγω Ήπειρο που συνεχίζει είναι η Αυστραλία, προκρίνεται από τώρα στους Ολυμπιακούς.

Η Αυστραλία τερμάτησε στην 2η θέση του 5ου ομίλου, πίσω από την 1η και αήττητη Γερμανία, παίρνοντας την πρόκριση στη φάση των «16» με ρεκόρ 2-1.

Η Νέα Ζηλανδία από την άλλη, τερμάτισε 3η στον 3ο όμιλο με ρεκόρ 1-2, μένοντας εκτός συνέχειας, μετά την ήττα από την Ελλάδα και θα μετέχει σε όμιλο για τις θέσεις κατάταξης 17-32.

Έτσι η Αυστραλία εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο από το Παγκόσμιο Κύπελλο για το Παρίσι, ενώ έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της εκεί, μετά την διοργανώτρια Γαλλία.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

17:51 - 30.08.2023

To Post-game του αγώνα της Εθνικής με τη Νέα Ζηλανδία με τον Γιώργο Βόβορα

Παρακολουθήστε το postgame για την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Νέα Ζηλανδία! Βασίλης Μοιρώτσος και Γιάννης Πάλλας έχουν μαζί τους στο στούντιο του Sportal τον Γιώργο Βόβορα και σχολιάσουν όσα συνέβησαν στον αγώνα της Ελλάδας. Από τη Μανίλα ο απεσταλμένος του Sportal, Χρήστος Τσάλτας, μας μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα, ρεπορτάζ και αποκλειστικές συνεντεύξεις.