Aυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του Σλούκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
i

© Βαγγέλης Στόλης

Aυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του Σλούκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Γιώργος Γαβριλάκης 16:37 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 14.08.2024

Έχει φορέσει τα κίτρινα και τα μπλε (του Μαντουλίδη και της Φενέρμπαχτσε), τα κίτρινα του Άρη και τα κόκκινα του Ολυμπιακού. Τώρα, ο Κώστας Σλούκας δοκιμάζει για πρώτη του φορά τα... πράσινα!

Πριν την φορέσει την κράτησε στα χέρια του. Ο Κώστας Σλούκας κάθισε για να υπογράψει και αμέσως μετά σηκώθηκε όρθιος και πόζαρε μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επιδεικνύοντας την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού.  

Το πράσινο πλέον είναι το χρώμα του και είναι η πρώτη φορά που το επιλέγει στην καριέρα του. Φθάνει να δούμε αν του ταιριάζει στιλιστικά. Ο 33χρονος γκαρντ, ξεκίνησε την αθλητική του πορεία από τον Μαντουλίδη, ομάδα που έχει το μπλε και το κίτρινο ως χαρακτηριστικό της. Το 2008 πήγε στα κόκκινα του Ολυμπιακού, όπου τα διατήρησε (διαδοχικά) μέχρι το 2015, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα (2010-11) για τα κίτρινα του Άρη. Εκεί όπου έπαιξε ως δανεικός μια σεζόν από την ομάδα του Πειραιά. 

Το 2015 επέστρεψε στα μπλε-κίτρινα (όπως αυτά του Μαντουλίδη), αλλά με το logo της Φενερμπαχτσέ στο στήθος αυτή τη φορά. Το 2020, επέστρεψε στον Ολυμπιακό, άρα πάλι στα «ερυθρόλευκα», οπότε τώρα βάζει στην παλέτα του για πρώτη φορά το πράσινο. 

Ένα χρώμα που συμβολίζει την άνοιξη και τη δημιουργία, ενώ είναι στενά συνδεμένο με την αρμονία, την αφοσίωση, την ηθική και τη σταθερότητα. Για τον Σλούκα πάντως, είναι απλώς το χρώμα της φανέλας που θα φοράει από εδώ και στο εξής...